Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.01.2019 10:55

Čitateľská beseda so spisovateľom a novinárom Arpádom Soltészom


Plagát


Hosťom čitateľskej besedy Hradného múzea vo Fiľakove bude dlhoročný novinár a politický komentátor Arpád Soltész, ktorý ako investigatívny žurnalista pracoval pre redakcie viacerých slovenských periodík.


Je autorom bestsellera s názvom Mäso – Vtedy na východe, ktorý vyšiel pred niekoľkými rokmi, a poukazuje na búrlivú a kriminálnu atmosféru na východnom Slovensku, nasledujúcu po deväťdesiatych rokoch. Predmetom besedy bude jeho druhá kniha s názvom Sviňa. Cez fiktívne príbehy jednotlivých postáv vykresľuje súčasnú politickú scénu, právny systém a mravné hodnoty pomyselnej krajiny, v ktorej sa mafia prelína s politikou, a nejestvujú hranice medzi zločinom a zákonom. Nájdu sa v nej mnohí politici, podnikatelia a novinári. Poukazuje na rozporuplnú spoločenskú atmosféru, ktorá sa v prípade nedostatočnej ostražitosti môže stať aj súčasnou realitou.

Beseda sa uskutoční 18. januára 2019 o 16,30 v Mestskej knižnici vo Fiľakove. Organizátori srdečne očakávajú všetkých záujemcov.

Autor: (ts-hradné múzeum Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
Čitateľská beseda s RNDr. Jozefom Klindom v Mestskej knižnici vo Fiľakove
Ďalšia čitateľská beseda Mestskej knižnice vo Fiľakove bude zameraná na jednu z najvýznamnejších historických udalostí regiónu Novohrad, ktorá sa v 15. storočí hrubým písmom zapísala do dejín a podstatnou mierou ovplyvnila dobovú spoločnosť a jej ďalší vývoj.
viac
26.09.2019
Mestská knižnica v Senci sa pýši unikátnym vzhľadom
Spojenie architekta a knihovníčky prinieslo niečo, čo na Slovensku nemá obdoby – nové oddelenie získalo netypickú industriálnu podobu.
viac
08.03.2021
Mestská knižnica v Krompachoch prešla rekonštrukciou za viac ako 133 000 eur
Mestská knižnica v Krompachoch prešla v uplynulom roku rozsiahlou rekonštrukciou a získala nové vybavenie za viac ako 133 000 eur. V súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 bola 15 týždňov zatvorená.
viac
07.02.2023
Mestskú knižnicu komplexne zrekonštruujú
Mestská knižnica Ľudovíta Štúra v Bánovciach nad Bebravou prejde v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %