Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.05.2019 02:55

Štvorylka sa na námestí bude tancovať po šiesty raz


Ilustračná snímka (tasr)


Myjava sa po šiesty raz stane jedným z miest, kde sa v rámci Quadrille - European Dance Festival bude hromadne tancovať štvorylka. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Ide o celoeurópsky projekt hromadného tancovania štvorylky, v ktorom opäť ide o prekonanie Guinnessovho rekordu v synchronizovanom tanci. Projekt vznikol pred 12 rokmi pôvodne v Slovinsku. "Rekord sa podarilo pri premiére vytvoriť a každoročne sa pokus tretí májový piatok opakuje. Myjava sa do tohto podujatia zapojí šiestykrát a čo je potešujúce, každým rokom počet účastníkov stúpa. V centre mesta by malo tento rok tancovať viac ako 750 ľudí," uviedol hovorca mesta.       

Okrem Základnej školy na Štúrovej ulici, ktorá zatiaľ nevynechala ani jeden ročník, bude mať tento rok najpočetnejšie zastúpenie Gymnázium Myjava. "Všetci tanečníci musia mať tričká. Dámy a dievčatá jednu farbu, chlapci a muži druhú farbu. Na každý ročník musia byť iné tričká aj farebne. Robí sa oficiálny kamerový záznam, ktorý slúži ako podklad na zrátanie tanečníkov a vyhodnotenie, ako dopadol pokus o Guinnessov rekord," doplnil Hrin.       

Tento rok sa podľa údajov zo Slovinska do štvorylky zapojí viac ako 50 miest v deviatich krajinách. V rámci Slovenska je to päť miest. Okrem Myjavy aj Žilina, Košice, Zvolen a Vranov nad Topľou.       

"Vodičov upozorňujeme, že v piatok (17. 5.) dopoludnia bude centrum mesta od kruhového objazdu pri mestskom úrade po Moravskú ulicu pre dopravu uzavreté," informoval hovorca mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2016
Liptáci sa pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci
Najväčší liptovský festival zábavy, dobrého jedla a zážitkov štartuje pod názvom Liptov Fest už najbližšiu sobotu 23. 7. 2016 v Liptovskom Mikuláši.
viac
23.11.2016
Publikácia Miava kedisik a Myjava dnes ponúka súčasné i minulé pohľady na mesto
Sériu 240 historických i súčasných fotografií prináša nová publikácia Miava kedisik a Myjava dnes. Zostavil ju bývalý šéf oddelenia kultúry myjavskej radnice Michal Maliarik, vydavateľom je mesto Myjava.
viac
25.04.2017
Oravská mozaika z kávových zŕn je svetovým unikátom
Roman Florek, tvorca rekordne veľkej mozaiky z viac ako štyroch miliónov kávových zŕn umiestnených na stenách múzea kávy Oravakafe v hornooravskej obci Krušetnica (okres Námestovo), si za svoj svetový unikát prevzal ďalší certifikát.
viac
18.07.2017
Liptovfest s rekordom v lyžičkovom tanci
LIPTOVFEST – festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov je tu už o niekoľko dní (21. - 22. 7. 2017) na novom mieste, v Tatrapolise pri Tatralandii. Liptáci sa na ňom pokúsia vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %