Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.07.2019 05:45

Župa pripravila ďalšie dotácie pre územie


Ilustračný výrez plagátu


Bratislavská župa do konca roka prerozdelí medzi obce a mestá na svojom území takmer 400 000 eur. Tie si môžu podeliť buď samotné obce alebo nimi zriadené organizácie. O dotáciu môžu žiadať do konca letných prázdnin.


„Bratislavská župa prišla s unikátnym projektom prerozdelenia dotácií priamo obciam na rozvoj verejnej či turistickej infraštruktúry. Projekty v žiadostiach však môžu byť zamerané aj na rekonštrukciu či revitalizáciu verejných priestranstiev. V zásade však o peniazoch pridelených obciam nebude rozhodovať župa, ale samotní primátori či starostovia, pretože tí najlepšie vedia, čo obec potrebuje,“ zhrnul novinku v dotačnom systéme predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Jedným z povinne odovzdávaných dokladov pri podávaní žiadosti je totiž súhlas obce, mesta či mestskej časti s realizáciou projektu a jeho podpory z územných dotácií BSK.

Poslanci župného zastupiteľstva na svojom poslednom rokovaní schválili aj Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie územných dotácií v celkovej výške 383 820,29 eur. Peniaze vyčlenené pre jednotlivé obce, mestské časti a mestá sú prerozdelené pomerne na základe počtu obyvateľov v prospech menších obcí. Maximálna podpora jedného projektu je 8 000 eur a od žiadateľa sa nevyžaduje spolufinancovanie.

Žiadosti o dotáciu môžu obce, mestá a mestské časti predkladať do 31. 8. 2019 a žiadosti budú posudzované priebežne. Projekty môžu byť už realizované a žiadatelia tak môžu žiadať aj refundáciu.

Celé znenie výzvy nájdete tu:

https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2019/06/BSK_Výzva-ÚZEMNÉ-DOTÁCIE-2019.pdf

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2020
Starostovia vyzývajú SVP na transparentnosť
Starostovia obcí z okolia vodnej nádrže Domaša žiadajú Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), aby boli prítomní pri posudzovaní žiadostí o prenájom pobrežných pozemkov v ich katastroch.
viac
05.10.2020
ZMOS poukazuje na zásah do originálnych kompetencií
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu vnútra zásadnú pripomienku vo vzťahu k navrhovanej zmene o zrušení oznamovacej povinnosti podnikateľských subjektov k samosprávam.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
01.10.2022
Historické dopravné stavby Bratislavskej župy predurčili ráz miest a obcí
BSK v spolupráci s AINova, Pamiatkovým úradom SR, KPÚ Bratislava, Mestským ústavom ochrany pamiatok, Železničným múzeom a Slovenským technickým múzeom zorganizoval už 13. ročník konferencie venovanej kultúrnemu dedičstvu a pamiatkam kraja. Tohtoročnou témou konferencie bola doprava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %