Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.09.2017 02:44

3D prehliadka pracovného a koncentračného tábora v Seredi


Pracovný a koncentračný tábor v Seredi.


Cez víkend sme si pripomenuli Deň obetí holokaustu a rasového násilia. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra a Múzeum holokaustu v Seredi pri tejto príležitosti dávajú do pozornosti svoju najnovšiu aktivitu.


 Jedná sa o vzdelávaciu pomôcku pre študentov stredných škôl – 3D prehliadku pracovného a koncentračného tábora v Seredi spolu s pripravovanou metodickou príručkou pre pedagógov. Jej cieľom je prispieť k efektívnej a cielenej prevencii prejavov rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu, extrémizmu a ostatných foriem intolerancie.

K tejto pomôcke boli vykonané aj pre-testy formou fokusových skupín priamo so študentmi a ich pedagógmi, na ktorých sa mohli vyjadriť k jej spracovaniu. Pomôcka bude odporúčaným doplnkovým vzdelávacím materiálom pre školy.

Prostredníctvom aplikácie chcú tvorcovia zaujať deti a mládež a prehovoriť k nim v ich súčasnej a pre nich príťažlivej reči. Vizualizácia študentom pomôže emočne sa vcítiť do skutočných príbehov, keďže obsahuje dôveryhodné autentické výpovede.

Autor: (Peter LAZAROV, hovorca)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Stredoškoláci spoznajú návštevou Osvienčimu tragédiu holokaustu
Pri príležitosti 72. výročia oslobodenia vyhladzovacieho tábora v poľskom Osvienčime predstavil predseda BSK program Pamätajte!, ktorý je určený študentom stredných škôl.
viac
02.03.2020
Učitelia sa môžu prihlásiť do programu USA zameraného na výučbu o holokauste
Učitelia druhého stupňa základných škôl a stredných škôl so zameraním na dejepis, náuku o spoločnosti, etiku, prípadne iné predmety humanitného zamerania majú možnosť zúčastniť sa na týždennom programe Holocaust Teacher Training na vybraných školách v USA.
viac
27.04.2020
B. Gröhling si myslí, že koronakríza zmení školstvo trvalejšie
Koronakríza by mohla zmeniť slovenské školstvo trvalejšie, myslí si minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %