Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.12.2016 06:30

4. adventný koncert v Myjave


Spevácky zbor mesta Senica - Cantilena.


V poslednú adventnú nedeľu sa v Evanjelickom chráme Božom v Myjave predstaví spevácky zbor Cantilena a Police Brass Quintet Bratislava.


Centrum tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi a. v. v Myjave pozývajú na štvrtý adventný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18. decembra 2016 o 17. hodine.

Na koncerte odznejú skladby slovenskej národnej tvorby a vrcholné diela svetovej kultúry v podaní speváckeho zboru mesta Senica - Cantilena. Kmeňový repertoár zboru tvorí asi 200 skladieb a upravených ľudových piesní. Spolu so zborom Cantilena v kostole zahrá i komorné teleso Ministerstva vnútra SR - Police Brass Quintet Bratislava. Dychové nástroje sólistov predvedú diela starých majstrov od obdobia baroka, cez klasicizmus až po súčasných domácich a svetových skladateľov.

 

Autor: (ts - tr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
25.11.2017
Projekt „Kúpele v regióne“ štartuje svoj 6. ročník
Obyvatelia miest a obcí zapojených do projektu „Kúpele v regióne“ budú môcť už čoskoro využívať atraktívne zľavy na produkty Kúpeľov Trenčianske Teplice. 6. ročník akcie potrvá od 1. do 20. decembra 2017 a od 2. januára do 28. februára 2018.
viac
24.09.2020
Mesto Myjava podalo protest voči verejnej vyhláške RÚVZ v Trenčíne
Mesto Myjava podalo protest proti aktuálne platnej verejnej vyhláške Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Trenčíne. Samospráva kritizuje, že opatrenia sú tvrdšie ako v okresoch s horšou epidemiologickou situáciou. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
18.01.2021
KOCR Trenčín región hľadá obľúbené miesta verejnosti v kraji
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravila pre čitateľov svojho dvojmesačníka i širokú verejnosť novú anketu pod názvom Srdcu najbližší.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %