Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
27.09.2019 02:30

Agrofilm dozrel a opäť prináša bohatú úrodu


Ilustračná výrez pozvánky


Medzinárodný filmový festival Agrofilm slávnostne otvoria v pondelok 30. septembra 2019 o 10,00 hod. na pôde jeho organizátora NPPC v Lužiankach.


Festival sa dočkal už svojho 35. ročníka a prináša veľmi bohatú úrodu 102 dokumentárnych filmov z 28 krajín sveta. Dokumenty z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, vedy, výskumu ale aj o tom, ako udržať a zachovať využitie zdrojov pre ďalšie generácie, si budete môcť pozrieť na mnohých miestach. Premietať sa bude na pôde NPPC v Lužiankach, na dvoch nitrianskych univerzitách UKF aj SPU ale aj tam, kde je najviac ľudí - v obchodnom centre Mlyny Cinemas. K festivalovým miestam sa tento rok opäť pridali aj Technická univerzita vo Zvolene, Univerzita Komenského v Bratislave, Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, mesto Brezno a nováčikom je Jesseniova lekárska fakulta UK v Martin. Program nájdete na www.agrofilm.sk.

Tradične výnimočným podujatím je diskusné fórum v stredu na pôde NPPC v Nitre. Tentokrát sa budú zúčastnení snažiť odpovedať na otázku, či musia potraviny končiť v koši. Diváci si budú môcť pozrieť filmy s touto tematikou, diskutovať s vedeckými odborníkmi, ale aj s ľuďmi, ktorí vystúpili v dokumentoch. Zároveň budú môcť okoštovať potraviny, o ktorých sa hovorí. V duchu multi-zážitkového festivalu organizátori po diskusnom fóre pripravili vernisáž výstavy autorov zo Združenia výtvarníkov nitrianskeho regiónu N´89.

O tom, ktoré filmy si odnesú vavríny víťazstva už rozhodla medzinárodná porota zložené z filmárov aj vedeckých poľnohospodárskych pracovníkov. Vyberala zo 42 súťažných filmov. Jej verdikt sa dozvieme v piatok 4. 10. 2019 na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa začína o 10.00 hod. v reprezentatívnych priestoroch multikina Mlyny Cinemas.

Srdečne Vás pozývame do hľadiska a želáme vám všetkým veľa filmových zážitkov.

Autor: (ts-agrofilm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2018
Zmeníme sa my či príroda?
45. ročník festivalu EKOTOPFILM - ENVIROFILM poukazuje na spoločenské zmeny. Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2018 pozýva na svoj jubilejný 45. ročník do Bratislavy a Banskej Bystrice.
viac
29.09.2018
Agrofilm začína 1. októbra 2018 a bude plný chutí a filmových zážitkov
34. ročník Medzinárodného filmového festivalu Agrofilm je opäť sviatkom pre poľnohospodárov, drobných farmárov, výskumníkov, potravinárov a samozrejme filmárov.
viac
10.08.2019
Festival Cinematik dá priestor čarodejniciam a portugalským filmom
Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany sa bude konať od 10. do 15. septembra. Jeho štrnásty ročník okrem dvoch hlavných súťaží Meeting Point Europe a Cinematik.doc prinesie aj osem nesúťažných sekcií. Viaceré z uvádzaných filmov budú mať na festivale svoju slovenskú premiéru.
viac
12.11.2019
Festival Vysoké hory Nitra ponúkne horské filmy i sprievodný program
Prehliadku horských filmov, výstavu fotografií i detský environmentálny program ponúkne v sobotu 16. novembra festival Vysoké hory Nitra. V poradí 14. ročník podujatia sa bude už tradične konať vo veľkej zasadačke nitrianskeho mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %