Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.06.2018 10:00

Cyklisti z projektu „Na bicykli deťom pre život“ dnes v Žiline


Ilustračná snímka


Žilinčania dnes dopoludnia privítali na Vodnom diele skupinu cyklistov, ktorí sa vydali na dlhú cestu naprieč dvoma krajinami, aby takýmto netradičným spôsobom pomohli deťom s onkologickým ochorením. Charitatívna cyklojazda „Na bicykli deťom pre život“ sa koná už po deviatykrát.


Cyklistický pelotón vyštartoval na svoju osemdňovú cyklotúru v sobotu 16. júna zo Stakčína a zatiaľ prešli viac ako 500 kilometrov. Svoju dnešnú piatu etapu začali v Martine a zo Žiliny sa presunú za hranice do Veľkých Karlovíc na Morave. Dovedna prejdú 8 etáp cez dva štáty a 237 obcí v celkovej dĺžke 1 026 km.

Cyklistov zapálených pre dobrú vec privítal v priestoroch novootvorenej pump-trackovej dráhy na Vodnom diele v Žiline prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška spolu s Ľubošom Slebodníkom, vedúcim oddelenia mobility. Odovzdal im finančný výťažok zo zbierky zamestnancov žilinského mestského úradu. „Chcem sa poďakovať organizátorom tejto akcie, že sa Žilina opäť stala jednou zo zastávok pelotónu a že sme mohli cyklistov privítať i tento rok v našom meste. S nadšením podporujeme túto charitatívnu myšlienku a preto sa aj zamestnanci žilinskej radnice zapojili do finančnej zbierky. Verím, že cyklojazda splní svoj účel a vyzbiera sa dostatok financií pre tých, ktorí to potrebujú,“ povedal prednosta úradu Igor Liška.

Projekt podporuje veľa známych osobností, ktoré sa zapoja do niektorej z etáp. V minulosti to boli napríklad bratia Saganovci či Velitsovci. K dnešnému pelotónu v Žiline sa pridali aj slovenskí hokejisti Ľubomír Višňovský a Peter Podhradský. „Je to už 9 rokov, čo sme sa začali pohrávať s myšlienkou zorganizovať cyklojazdu, ktorá by pomáhala malým onkologickým pacientom. V roku 2010 sme túto odvážnu myšlienku premenili na realitu. A tak vznikla charitatívna cyklojazda, ktorá sa stala už júnovou tradíciou,“ uviedli organizátori projektu z Občianskeho združenia Deťom pre život. Ani tento rok nevynechajú návštevu nemocníc a onkologických oddelení, kde sa malí pacienti liečia.

Zo zbierok plánujú organizátori zabezpečiť rekondičné pobyty pre rodiny s onkologicky chorými deťmi, budú tiež pokračovať vo financovaní individuálnej dopravy pre detských onkologických pacientov zdarma po celom Slovensku a zároveň podporia aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.

 

 

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
27.04.2017
Cyklobusy vyrazia na cesty aj tento rok. Čaká ich nová trasa
Aj tento rok pripravila Žilinská župa v spolupráci so zmluvným dopravcom SAD Žilina unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov a ich dvojkolesových spoločníkov.
viac
17.08.2021
Streetbalisti opäť podporili žilinskú onkológiu
Organizátori tradičného športovo-charitatívneho podujatia STREETBALL PROTI RAKOVINE venovali oddeleniu klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina dar zakúpený z výťažku tohtoročného turnaja.
viac
29.07.2023
Život a remeslá v stredovekej Žiline pripomenuli na podujatí Stredoveký deň
Stredoveké remeslá, kuchyňu či boje mohli spoznať v piatok na Mariánskom námestí v Žiline návštevníci podujatia Stredoveký deň. Podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho je cieľom podujatia priblížiť to, ako mohlo mesto vyzerať v stredoveku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %