Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.04.2016 05:25

ENVI – PAK sa stal organizáciou zodpovednosti výrobcov (OZV)


Rozhodnutie MŽP SR o udelení autorizácie.


Spoločnosť ENVI – PAK sa dnes stala organizáciou zodpovednosti výrobcov po tom, ako jej MŽP SR udelilo autorizáciu pre obaly a neobalové výrobky podľa § 89 ods. 1 písm. b) zákona o odpadoch, číslo 79/2015 Z. z.


Na to, aby sa spoločnosť ENVI – PAK mohla stať organizáciou zodpovednosti výrobcov, ako to nový zákon o odpadoch stanovuje, musela podpísať zmluvy o budúcich zmluvách s dostatočným počtom miesta a obcí Slovenska. Čas na podpisy zmlúv zákon stanovil do 31. marca 2016. Zároveň bolo potrebné podať žiadosť o autorizáciu na činnosť OZV spolu so všetkými potrebnými dokladmi. ENVI – PAK tak spravil spolu s ďalšími 13 oprávnenými organizáciami, žiadateľmi o autorizáciu.

Spoločnosť ENVI – PAK tak bude hradiť triedený zber a zabezpečovať plnenie zákonných povinností, čím sa myslí zabezpečenie integrovaného triedeného zberu v mestách a obciach. Systém triedeného zberu komunálnych odpadov na území obce sa bude realizovať prostredníctvom farebne odlíšených zberných nádob, pričom ENVI – PAK zabezpečí odovzdanie vyzbieraných triedených zložiek zmluvným spracovateľom a bude priebežne vyhodnocovať prevádzkovanie a udržiavanie funkčného systému nakladania s odpadmi z obalov a neobalových výrobkov.

Autor: (r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Slovensko je s triedením odpadov na začiatku dlhej cesty
„Ľudia musia pochopiť zmysel triedenia odpadov a začať sami od seba,“ hovorí riaditeľka pre komunikáciu a marketing v a.s. ENVI - PAK Silvia Nosálová.
viac
23.03.2017
Potravinári sa sťažujú na činnosť OZV. Nedorozumenie...?
„Nerozumieme, prečo výrobcovia, ktorí si zakladajú a vlastnia OZV, majú potrebu sa od ich činnosti dištancovať,“ reagoval hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák na zástupcov Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a Potravinárskej komory Slovenska.
viac
20.07.2018
Triedený zber odpadov na Slovensku rastie
Potvrdili to aj údaje ministerstva životného prostredia. Prvé ucelené celoročné výsledky od zavedenia rozšírenej zodpovednosti výrobcov potvrdzujú, že množstvo vytriedeného odpadu sa zvyšuje.
viac
28.03.2023
Slovák vyhodí v priemere 11 kíl textilu ročne. Ako sa dá recyklovať?
Množstvo textilného odpadu rastie nielen vo svete, ale aj u nás. To predstavuje vážny problém. Riešením by mohlo byť zavedenie triedeného zberu pre textil, ktoré by sa malo spustiť v roku 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %