Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.12.2018 06:35

Fotografie Prešovského kraja na putovnej výstave


GRAND PRIX a 1. miesto - Kultúra, tradície a história_Karina Kaľatová - Ďakujem, Pane Bože.


Výber najkrajších fotografií Prešovského kraja, ktoré zaslali fotografi do súťaže Choď a foť 2018, môže verejnosť vidieť na putovnej výstave. Prvou zastávkou bude už tradične Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, kde sa výstava začne vernisážou pre širokú verejnosť.


 Do šiesteho ročníka fotografickej súťaže Choď a foť bolo prihlásených 493 súťažných záberov v piatich tematických kategóriách. Súťaž každoročne organizuje Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. O víťazoch rozhodla odborná porota, ktorej predsedal známy fotograf Jano Štovka (MQEP). Putovná výstava je zostavená z víťazných a finálových fotografií, spolu ide o 47 záberov. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čo umocňuje vizuálny zážitok. Slávnostná vernisáž sa uskutoční 12. decembra o 17.00 hod. vo foyer Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Pozvaná je široká verejnosť.  Na vernisáži budú zároveň odovzdané ceny víťazom súťaže. K obľúbeným motívom, ktoré dominovali medzi ocenenými fotografiami boli folklórne motívy spojené s krásami prírody a ľudskými výtvormi. K takým patrí aj víťazná snímka mladej Bardejovčanky Kariny Kaľatovej s názvom Ďakujem, Pane Bože. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch získala ocenenie Grand Prix súťaže. Autorka oslovila porotu aj ďalšími zábermi. „Výstava spája jedinečné zábery prírody, kultúry, histórie a športových aktivít, ktoré zvečnili amatérski i profesionálni fotografi v Prešovskom kraji. Aj takouto formou priblížime verejnosti krásy nášho kraja, fotografie je možné vidieť aj na sociálnych sieťach a v rozmanitých propagačných materiáloch,“ uviedol k výstave Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. Výstava bude v priestoroch DJZ umiestnená do konca januára 2018, vidieť ju môže verejnosť v čase konania predstavení v hlavnej budove DJZ. Z divadla sa výstava vo februári presunie do Kúpeľov Vyšné Ružbachy a potom do ďalších miest Prešovského kraja. Každoročne putujú zábery aj do zahraničia.

Autor: (ts-Mgr. Barbora Čechová, KOCR Severovýchod Slovenska)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja
KOCR Severovýchod Slovenska vyhlásila piaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť. Fotografie finalistov súťaže sa znova dočkajú vlastnej putovnej výstavy.
viac
04.09.2017
Cyklopátrania Prešovským krajom ukončia preteky v Prešove
Zábavno-poznávacie preteky Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia 9. septembra pretekom v Prešove. Cyklisti rôznych vekových a výkonnostných kategórií objavia zaujímavosti krajského mesta a jeho okolia.
viac
17.01.2018
V Krajskom múzeu sprístupnili výstavu Koňare
Prešovčanom prischlo pomenovanie Koňare. V Krajskom múzeu v Prešove v týchto dňoch sprístupnia výstavu Koňare s podtitulom Tradícia chovu koní v Prešove a okolí. Jej autorom je Igor Lazorík. Návštevníci si ju môžu pozrieť do 30. marca.
viac
17.01.2019
Poznáme ocenené osobnosti a produkty cestovného ruchu Prešovského kraja 2018
Za rozvoj CR v samospráve bude ocenený Štefan Bieľak. Ocenenia za prínos v rozličných oblastiach cestovného ruchu v Prešovskom kraji budú udelené piatim osobnostiam. Za celoživotný prínos budú ocenení Zuzana Šedivá in memoriam a Ján Gondek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %