Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.10.2018 10:05

Hlohovec má nové informačné centrum, prebudovali predajňu ovocia a zeleniny


Ilustračná snímka Hlohovec.sk


Infocentrum sídli v objekte historickej radnice, ktorá je zaradená do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Dve desaťročia, do roku 2015, bola na tomto mieste predajňa ovocia a zeleniny.


Rekonštrukcia miestností do súčasnej podoby sa začala vo februári 2018 pod dohľadom Krajského pamiatkového úradu Trnava. Prestavba bola hradená z mestského rozpočtu v celkovej výške viac ako 54.000 eur. Prví traja jeho návštevníci získali v pondelok od riaditeľa Mestského kultúrneho centra (MKC) Richarda Kučeru a primátora mesta Miroslava Kollára darčeky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.       

Infocentrum organizačne spadá, ako uviedla, pod MKC a jeho personál tvoria interní zamestnanci MKC, ktorí vďaka tomu získali nové kancelárske priestory. Verejnosti budú v dispozícii počas pracovných dní od 8. do 16. hodiny, v čase celomestských kultúrnych podujatí aj počas víkendov. "Po novom roku, so začiatkom novej turistickej sezóny, sa počíta s úpravou otváracích hodín podľa záujmu verejnosti," dodala hovorkyňa.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
05.12.2020
V Levoči začnú s rozsiahlou rekonštrukciou historickej radnice
V Levoči začnú na jar budúceho roka s rozsiahlou rekonštrukciou starej mestskej radnice, ktorá je ako súčasť historického námestia zapísaná v zozname UNESCO. Pre TASR to uviedol primátor Miroslav Vilkovský s tým, že práce na jej obnove by mali trvať do konca apríla roku 2022.
viac
15.04.2023
Levoča: Rekonštrukcia historickej radnice priniesla viacero objavov
Rekonštrukcia historickej radnice v Levoči priniesla viacero objavov, aj vďaka nim sa prepisuje história mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %