Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.10.2018 10:25

Kruháč v Novej Dedinke od soboty


Ilustračná snímka


Kruhový objazd v Novej Dedinke bude od soboty 27.10. 2018 v predbežnom užívaní. Stane sa tak o 4 mesiace skôr, ako bolo pôvodne plánované. Vybudovanie stálo takmer pol milióna eur.


„Veci, o ktorých sa dlho hovorilo, že nejdú, zrazu zázračne idú. Jednou z takých je aj kruhový objazd v obci Nová Dedinka. Je to v podstate neuralgický bod. Dlhé roky tu boli mnohé dopravné nehody len kvôli tomu, že bola nejasne značená hlavná cesta a tá križovatka bola naozaj nebezpečná. Dnes si myslím, že sa nehodovosť zníži na minimum, teda dúfajme, že na nulu. Urobilo sa to vďaka spolupráci obce, Bratislavského samosprávneho kraja a našej cestnej firmy Regionálne cesty Bratislava, ktorá naozaj, ako sa hovorí, stachanovsky zašturmovala a zo šesť mesačného projektu  bol dvojmesačný. Od zajtra sa jazdí naplno,“ vysvetlil priamo pri kruhovom objazde predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Pôvodne na 6 mesiacov plánovaná výstavba kruhového objazdu v obci Nová Dedinka bola vďaka koordinácii a zosúladeniu prác ukončená v priebehu dvoch mesiacov. Vodiči tak už nemusia od zajtra využívať obchádzkové trasy, ktoré boli zriadené, pretože v okolí križovatky je vedenie vysokotlakového plynu a priama obchádzka by zasahovala do ochranného pásma. Od soboty 27.10.2018 tak budú môcť „kruháč“ využívať nielen autobusy, ale aj ostatné autá. Vybudovanie kruhovej križovatky stálo 492 897,06 eur. Od soboty bude teda v predčasnom užívaní, počas ktorého budú ešte prebiehať dokončovacie práce. Aj preto žiadame vodičov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

„Rovnako ako v lete, keď sme o mesiac ukončili skôr rekonštrukciu cesty na Čiernej Vode, tak aj dnes sme ukázali, že rozumným plánovaním vieme vyjsť obyvateľom v ústrety,“ uzavrel Juraj Droba.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2020
Staromestskí seniori by sa nového zariadenia mohli sťahovať už v máji
Výstavba nového zariadenia opatrovateľskej služby v bratislavskom Starom Meste úspešne napreduje, mestská časť doň dosiaľ investovala viac ako 2,5 milióna eur.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
08.05.2021
Nový kruhový objazd v Starej Ľubovni
V Starej Ľubovni pribudne druhý kruhový objazd. Stane sa tak na križovatke ciest Okružná, Zimná a Vansovej. Kruhový objazd by mal zlepšiť dopravnú situáciu v tejto križovatke, ktorá získa už onedlho nový rozmer dokončením Vansovej ulice a jej prepojením s ulicou Levočskou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %