Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.08.2019 10:45

Levický okres bude v septembri patriť folklóru


Ilustračný výrez plagátu


Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.


Ako o tom informovali organizátori z Regionálneho osvetového strediska v Leviciach, vystúpenia festivalového programu sa budú tento rok konať okrem Levíc aj v Hronských Kľačanoch, Plášťovciach, v Želiezovciach a Šahách. Spolu s viacerými súbormi zo Slovenska sa na podujatí predstavia aj folkloristi z Maďarska, Poľska, Litvy a Lotyšska.

Zahraniční účastníci sa prvýkrát predstavia publiku v Leviciach v stredu 11. septembra. Samotný otvárací ceremoniál sa bude konať vo štvrtok 12. septembra v Dome kultúry v Hronských Kľačanoch. Vystúpenie detských folklórnych súborov je naplánované o deň neskôr na Námestí hrdinov v Leviciach.       

Súčasťou festivalu budú aj sprievodné podujatia. V Šahách sa bude 14. septembra v rámci Dní kultúry v Honte konať slávnostný galaprogram. V ten istý deň zasa folklórne súbory vystúpia na XXII. ročníku Pohronskej verbovačky v Želiezovciach. Festival ukončí záverečný ceremoniál, ktorý sa bude konať v nedeľu 15. septembra v Kultúrnom dome v Plášťovciach.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Výstava o svadobných tradíciách otvorila program Jánošíkových dní
Vernisáž výstavy Môj vienok zelený dolu vodou padá vo štvrtok 4. augusta v priestoroch Makovického domu v Žiline otvorila 54. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej, ktorý potrvá do 7. augusta.
viac
27.09.2018
Kultúrne podujatia pripomenú 700. výročie prvej zmienky o Levickom hrade
Divadelné predstavenia, vystúpenie folklórnych skupín i večerná svetelná projekcia budú sprevádzať oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Levickom hrade. Konať sa budú v piatok 28. septembra a návštevníkom ponúknu okrem iného aj prehliadky hradného areálu a stálej expozície Tekovského hradu.
viac
30.07.2019
Na folklórnej hrude vystúpi vyše 700 účinkujúcich, najmä z Podpoľania
S viac ako 700 účinkujúcimi, ktorých prevažnú časť tvoria podpolianske folklórne súbory a sólisti, sa už o necelé dva týždne uskutoční v Očovej v okrese Zvolen 16. ročník podujatia Očovská folklórna hruda.
viac
21.12.2020
Obce tekovsko-hontianskeho regiónu založili nové združenie
Mesto Levice, obce Starý Tekov a Hronské Kľačany založili združenie obcí Tekovsko-hontiansky cykloregión.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %