Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.07.2019 09:25

Liptovfest zaujme aj zabaví


Ilustračná snímka - region Liptov


Na piatom ročníku Liptovfestu bude opäť veselo. V Liptovskom Mikuláši v termíne 19. a 20. júla v Tatrapolise vedľa Tatralandie uvidia návštevníci Liptov včera s nádychom histórie a tradícií, ale aj Liptov dnes – moderný, atraktívny, plný zábavy a života.


Na festivale nebude chýbať výborné jedlo aj pútavý program pre najmenších. Zaujme škola tanca liptovského odzemku a chystá sa aj Slovenský rekord v tomto netradičnom ľudovom tanci. Piatkový večer spestrí letné kino pod holým nebom, vystúpi skupina Drišľak, hviezdou sobotného programu bude Peter Bič Project a festival uzavrie Oldies party rádia Vlna.

Už tradične budú celým festivalom Liptovfest sprevádzať návštevníkov obľúbení Liptovskí zbojníci a na všetkých, v areáli Tatrapolis vedľa akvaparku Tatralandia, čaká až sto rôznych atrakcií na jednom mieste.

Liptovfest nie je bežný letný hudobný festival, je to festival plný zážitkov, atrakcií, dobrého jedla, zaujímavých ľudí, kde nechýba ani dobrá hudba a tanec. Na festivale si nájdu program rôzne vekové kategórie, od rodín s deťmi až po mladých ľudí či skôr narodených. „Piaty ročník festivalu Liptovfest prinesie do Liptovského Mikuláša opäť kopec zábavy a atraktívneho programu. Na tento ročník sme si pripravili aj novinku a to súťaž pre výnimočných, šikovných a zaujímavých ľudí z regiónu, oslovili sme aj tunajšie školy. Všetci čo vnímajú svoj talent alebo chcú ukázať svoju jedinečnosť sa mohli postupne prihlasovať. Súťaž je zameraná na jednotlivcov aj skupiny. V piatok, teda v prvý deň festivalu, nás čaká výberové kolo a v sobotu večer budeme poznať víťaza, ktorý si odnesie aj finančnú odmenu od žilinskej župy," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Festival začne v piatok o 15,00 hod. a bude v znamení Liptov včera – z hlavných piatkových ťahákov treba spomenúť atraktívnu prezentáciu Liptova cez minulosť, spolu so stretnutím s dravcami. Organizátori uvedú krátky dokument o ľuďoch, ktorí ovplyvnili región pod Tatrami, vystúpi východniarska skupina Drišľak, Liptovfest roztancuje DJ Fido a DJ Pavlik na „disko treske“ a na letnom kine pod holým nebom návštevníci uvidia českú komédiu Ženy v behu.

 „Náš hlavný festivalový deň je sobota. Dopoludnie a skoré popoludnie bude venované najmä deťom. Deti u nás zabaví napríklad kúzelná mágia vďaka Talostanovi a zábavno-vzdelávacie predstavenie experimentov cez program Kúzelná fyzika, Daniel Hevier bude u nás rozprávať, spievať a dokonca aj repovať. Na kus reči v talkshow pod holým nebom prídu hostia Viktor Devečka, ktorý stojí za originálnymi drevenými lyžami, Matej Rabada zaujme témou modrotlač a atraktívnym spôsobom tieto dve zdanlivo nespojiteľné témy spojíme. V minulých ročníkoch sme úspešne realizovali klobúkový tanec či lyžičkový tanec, teraz sa pokúsime o Slovenský rekord v liptovskom odzemku,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Počas dňa budú baviť Liptovskí zbojníci a festival bude v sobotu moderovať Soryana. Veľkým ťahákom na festival bude vystúpenie Peter Bič Project a podujatie uzavrie obľúbená Odlies party Rádia Vlna.

Výhodne vstupné na Liptovfest predáva v predpredaji ticketportal len za 6 eur na dva dni a deti majú vstup bezplatne. Predaj na mieste bude od 6 eur na deň. Predpredaj beží až do štvrtka 18. júla vrátane.

Tatrapolis ponúka návštevníkom množstvo atrakcií. Je miestom, kde návštevníci nájdu svet na dlani v podobe kovových miniatúr svetových stavieb. Ide o originálne spojenie tradičného kováčskeho umenia, histórie a cestovania. Okrem toho areál ponúka množstvo atrakcií najmä pre deti, ako autodrom, vodnú strelu, vláčik, člnky, zrkadlový labyrint aj mnoho iného.

Podujatie Liptovfest s partnermi organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a používa naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 15 200,- eur.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2017
Liptovfest s rekordom v lyžičkovom tanci
LIPTOVFEST – festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov je tu už o niekoľko dní (21. - 22. 7. 2017) na novom mieste, v Tatrapolise pri Tatralandii. Liptáci sa na ňom pokúsia vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
18.06.2022
Najočakávanejšia akcia roka sa rozbehla! Stoličné dni hlásia návrat k tradíciám
Lákavé vône jarmočných špecialít a precízne tóny hudobníkov sa šíria od 16. do 18. júna hlavným mikulášskym námestím. Atmosféru tradičných Stoličných dní si prišli do centra Liptovského Mikuláša po dvojročnej pauze vychutnať opäť ľudia z celého regiónu.
viac
03.12.2022
V historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili vianočný strom a výzdobu
Vianočnú výzdobu a hlavný vianočný strom v historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili v piatok popoludní. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že vianočným stromom je približne 15 metrov vysoká a 30 rokov stará jedľa zo Starého Mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %