Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.07.2019 04:20

Mesto Vráble zakladá biodiverzitnú lúku na sídlisku Žitava


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Vráble sa pridalo k mestám, ktoré zakladajú biodiverzitné lúky. Prvá vybraná skúšobná lokalita sa nachádza na sídlisku Žitava pri novej výsadbe stromov, ktoré boli vysadené na jar tohto roka.


„Plocha bude upravená a pripravená na výsev lúčnych kvetov. Realizácia by sa mala uskutočniť v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov,“ informovala Klaudia Šemeláková z Mestského úradu vo Vrábľoch. Vybraná lokalita nebude intenzívne kosená, kosba sa vykoná maximálne dvakrát ročne. V závislosti od úspešnosti tohto projektu bude vedenie mesta uvažovať o rozširovaní lokalít určených na zakladanie biodiverzitných lúk.       

Cieľom projektu zameraným na zakladanie biodiverzitných lúk je podpora a zachovanie druhovej rozmanitosti rastlín a živočíšnych druhov. Najväčšia zmena v starostlivosti o mestskú zeleň spočíva v zachovaní prirodzeného stavu zelene, ochrane rastlín a ochrane životného prostredia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Daňoví poplatníci dlhujú mestu desaťtisíce eur
Pohľadávky vrábeľskej radnice voči daňovým poplatníkom sa vlani v porovnaní s rokom 2014 takmer zdvojnásobili.
viac
26.02.2018
Budova mestského úradu vo Vrábľoch prechádza rozsiahlou rekonštrukciou
Budova Mestského úradu vo Vrábľoch prechádza v týchto dňoch rozsiahlou rekonštrukciou. Rekonštrukčné práce sú realizované za plného chodu úradu, s čím súvisia zmeny vo fungovaní úradu. Jednotlivé pracoviská sú podľa potreby presťahované do iných priestorov v budove mestského úradu.
viac
19.04.2021
Nová cyklotrasa prepojí jednotlivé mestské časti
Vo Vrábľoch sa začala výstavba cyklotrasy, ktorá by po dokončení mala prepojiť viaceré mestské časti. V súčasnosti je vo výstavbe prvá zo štyroch etáp.
viac
09.08.2022
Na budove mestského úradu je nainštalovaný nový externý defibrilátor
Na mestskom úrade vo Vrábľoch bol umiestnený prvý verejný automatický externý defibrilátor. V prípade potreby bude prístupný každému, kto bude poskytovať prvú pomoc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %