Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.05.2019 09:25

Mesto začalo s revitalizáciou sídliska Vŕšok


Myjava, ilustračná snímka (TASR-Radovan Stoklasa)


Mesto Myjava začalo s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Vŕšok. Revitalizácia sa uskutočňuje v rámci programu Integrovaný regionálny operačný program a poskytovateľom finančných prostriedkov je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.


"Cieľom projektu, ktorý pripravilo oddelenie regionálneho rozvoja mesta, je zlepšiť životné podmienky obyvateľov sídliska so zameraním na environmentálnu štruktúru územia. Hlavné aktivity projektu sú rozdelené do dvoch častí," uviedol hovorca mesta.       

Predmetom projektu je rekonštrukcia chodníkov a spevnených plôch v celkovej výmere 6106 metrov štvorcových chodníkov a 1792 metrov štvorcových spevnených plôch. V projekte sa počíta s osadením mestského mobiliáru ako lavičiek, stolov a odpadkových košov. Takisto budú zrekonštruované aj kontajnerové stojiská.       

Dôležitým prvkom celého projektu je zeleň. "Na celom sídlisku sa zrealizuje výsadba vertikálnych zelených stien, výsadba nových drevín vo verejnej zeleni a takzvanej ochrannej zelene. Celkovo na sídlisku pribudne 752 kusov drevín a krovín," uviedol Hrin.       

Maximálne celkové oprávnené výdavky na projekt sú vo výške 571 697,94 eura a maximálna výška nenávratného finančného príspevku dosahuje hodnotu 543 113,04 eura. Spolufinancovanie zo strany mesta je vo výške päť percent, čo predstavuje sumu 28 584,90 eura. Ukončenie realizácie projektu je naplánované na 1. augusta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
Prístavbu zimného štadióna v Kežmarku dokončia v júni
Práce na prístavbe zimného štadióna v Kežmarku idú podľa plánu, zhotoviteľ by mohol stavenisko odovzdať o čosi skôr.
viac
28.02.2022
Žilina zrevitalizuje vnútroblok na sídlisku Vlčince za vyše 604 000 eur
Mesto Žilina zrevitalizuje vnútroblok na sídlisku Vlčince medzi Slovanskou a Tulskou ulicou. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka sú celkové náklady viac ako 604 000 eur.
viac
25.03.2022
Mesto pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku
Mesto Topoľčany pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku.
viac
18.05.2022
Senická radnica zrevitalizuje sídliskový vnútroblok na Ul. Laca Novomeského
Mesto Senica bolo úspešné s ďalšou žiadosťou o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý zužitkuje na investovanie do komplexnej revitalizácie panelákového vnútrobloku na jednom z najväčších senických sídlisk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %