Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.09.2018 10:21

Mestskí policajti budú ako prví na Slovensku testovať kamery na uniformách


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal


Bratislavskej mestskej polícii zapožičala americká firma Axon 6 špeciálnych kamier na uniformy a 2 okuliare s kamerami. Tieto zariadenia budú policajti testovať po dobu troch mesiacov. Špeciálne kamery mestskej polícii odovzdal obchodný manažér firmy Axon Vitor Rodrigues a primátor Ivo Nesrovnal.


„Po Washingtone, Los Angeles, Londýne a ďalších európskych mestách sa budú tieto špeciálne zariadenia medzi prvými v strednej Európe testovať aj v Bratislave. Je to dôkaz toho, že Bratislava patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce metropoly, ktoré využívajú smart riešenia a všímajú si to aj veľké firmy. Podobne mestská polícia testovala elektronické autá. V meste máme carsharing, bikesharing, viaceré smart riešenia využívame v MHD,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Kvalitný HD záznam, streamovanie, značenie a prehrávanie videa priamo na telefóne pomocou aplikácie, vysoká odolnosť proti poškodeniu aj výkyvom počasia, tým všetkým sa vyznačujú tieto špeciálne kamery. Zariadenia zaznamenávajú dianie počas služby a nahrávku automaticky prenášajú do cloudu bez možnosti mazania záznamov či ich úpravy. Tento záznam sa uchováva a je možné ho podľa potreby využiť.

Mestská polícia bude kamery využívať najmä pri rozsiahlejších, resp. rizikových zhromaždeniach, pri vykonávaní špeciálnych kontrol, služobných zákrokoch alebo pri zadržiavaní páchateľov protispoločenskej činnosti. Zariadenia budú rozdelené medzi jednotlivé útvary.

„Záleží nám na tom, aby sa skvalitňovala práca mestských policajtov, aby účinnejšie zaisťovali bezpečnosť a poriadok v uliciach miest. K tomu, aby takéto služby poskytovali, potrebujú adekvátne technické vybavenie. Tento rok sme pre mestskú políciu zakúpili 4 nové autá, všetci policajti dostali nové uniformy, rok predtým dostali elektronické kolobežky a 5 nových áut, “ spomenul primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Špeciálne kamery fungujú aj ako prevencia pred zločinom. Na základe záznamu z kamery sa bude dať vyhodnotiť oprávnenosť zákroku, budú fungovať ako dôkazový materiál z udalosti, ktorá sa odohrala a v neposlednom rade budú slúžiť ako nástroj, vďaka ktorému možno vyriešiť sťažnosti občanov voči polícii.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi
V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.
viac
09.12.2016
Bratislava má konečne schválenú jednotnú parkovaciu politiku
Mestskí poslanci po dlhej diskusii schválili 8. 12. 2016 všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje pravidlá parkovania v hlavnom meste a zavádza pri parkovaní na území Bratislavy jednotné pravidlá. Podľa starostu Petržalky a mestského poslanca V. Bajana sa však zaradí medzi nefunkčné nariadenia.
viac
05.06.2020
Mestská polícia v Poprade testuje telové kamery
Mestská polícia (MsP) v Poprade ako jedna z prvých na Slovensku začala používať telové kamery, ktoré sú určené na zaznamenanie činnosti a zákroku policajtov. Informoval o tom na brífingu náčelník MsP Poprad Marián Gardoš.
viac
26.03.2021
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu, ktorá hliadkovala v lesoparku či v uliciach hlavného mesta na koňoch. Rozhodlo o tom bratislavské mestské zastupiteľstvo, ktoré vo štvrtok schválilo nový organizačný poriadok bratislavskej mestskej polície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %