Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.09.2018 06:55

Na dostavbu štadióna si bánovská samospráva vezme aj úver


Ilustračná snímka TASR


Financie, ku ktorým pridá i ďalšie z mestského rozpočtu, sú potrebné na to, aby bolo športovisko prevádzkyschopné.


Prijatie termínovaného úveru vo výške 403.000 eur so splatnosťou 60 mesiacov na financovanie tejto investičnej akcie odobrili i tamojší mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní v septembri.       

Ďalších 400.000 eur na dostavbu štadióna pridá mesto zo svojho rozpočtu, financie sa mu podarilo ušetriť. "Táto finančná čiastka na dostavbu zimného štadióna by mala byť dostačujúca na skolaudovanie a spustenie prevádzky. Samozrejme, zostanú tam ešte časti stavby, ktoré si myslím, mesto Bánovce nad Bebravou pri dobrej finančnej kondícii by malo do budúcna zvládnuť. A postupne každým rokom by mali byť tieto stavebné práce k dostavbe zimného štadióna podľa pôvodného projektu dokončené," uviedol pre TASR primátor Marián Chovanec.       

Od úplne pôvodnej projektovej dokumentácie mesto upustilo, zimný štadión navrhnutý podľa nej označil Chovanec za "dosť nadštandardný" a na podmienky mesta a z budúceho hľadiska prevádzky neúnosný.       

Spustenie prevádzky športoviska je časovo závislé od podpisu zmluvy o dielo, keďže mesto už vysúťažilo dodávateľa prác. "Od dátumu podpisu zmluvy už nič nebude brániť tomu, aby sa preinvestovali prostriedky z rozpočtu mesta a začalo sa so stavbou. Je ťažko povedať, aké budú podmienky na jednotlivé stavebné úkony," ozrejmil primátor s tým, že pri optimistickom variante by mohlo mesto spustiť prevádzku športoviska počas zimných prázdnin alebo začiatkom januára budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
16.02.2018
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať dom opatrovateľskej služby
Samospráva Bánoviec nad Bebravou má záujem zabezpečiť rekonštrukciu bytového domu na Ulici 5. apríla. Práce na budove, známej ako Dom opatrovateľskej služby (DOS), chce financovať z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a vlastných zdrojov.
viac
14.07.2018
Pavilón ZŠ v Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú, bude tam komunitné centrum
Bánovce nad Bebravou budú mať komunitné centrum. Samospráva aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu pavilónu v Základnej škole Gorazdova na sídlisku Dubnička, kde bude sídliť, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
04.10.2018
Bánovecký projekt prevencie kriminality skončil v národnom kole prvý
Projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom Poznaním k hodnotnému životu, ktorý dlhodobo realizuje mesto Bánovce nad Bebravou, získal prvé miesto v národnom kole súťaže prevencie kriminality. Postúpil tak zároveň do finále medzinárodného kola, informovalo mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %