Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.06.2019 11:05

Nové oddelenie projektového riadenia bude získavať prostriedky z fondov


Rimavska Sobota, ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Získavanie finančných prostriedkov z fondov a grantov bude úlohou nového oddelenia projektového riadenia, ktoré od 1. júla pribudne v organizačnej štruktúre Mestského úradu (MsÚ) v Rimavskej Sobote.


O jeho zriadení a predchádzajúcom výberovom konaní na zamestnancov informovali na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) primátor Jozef Šimko a poslanec Roman Vaľo.       

Ako uviedol Vaľo, do výberového konania na miesta referentov oddelenia sa prihlásilo desať uchádzačov, ktorých hodnotila komisia zložená z poslancov. „Všetkým sme kládli rovnaké otázky na ich odborné a profesijné skúsenosti i pracovné úspechy v rámci podávania a získavania projektov. Z tých desiatich nám vyšli tri mená, ktoré sme predostreli primátorovi,“ uviedol Vaľo s tým, že konkrétne personálne otázky sú v kompetencii primátora.       

„Vy ste my dali troch ľudí, ja to beriem tak, že oddelenie nemôže byť jeden človek. Vyriešim to tak, že prijmem všetkých troch a jedného vymenujem za vedúceho. Budú mať na starosti získavanie finančných prostriedkov, budú prezerať internetové stránky, výzvy jednotlivých ministerstiev,“ konkretizoval Šimko.       

Viacerí poslanci MsZ v minulosti primátorovi vyčítali, že mesto málo využíva grantové zdroje a namiesto nich realizuje investičné akcie hlavne z vlastných prostriedkov. Šimko vtedy argumentoval, že počas ôsmich rokov jeho vedenia získala samospráva z týchto zdrojov takmer tri milióny eur, čím sa podľa neho zaraďuje do prvej polovice podobne veľkých miest na Slovensku.       

Rimavskosobotský MsÚ už v minulosti zamestnával pracovníčku, ktorá mala samospráve pomôcť so získavaním financií z grantov a fondov, podľa Šimka sa však neosvedčila. „Prišla z Bruselu, prijali sme ju pred tromi rokmi. Nakoniec nám za tie tri roky, keď u nás pracovala, nenapísala ani jeden jediný projekt,“ podotkol primátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
04.04.2018
Gemersko-malohontské múzeum otvára začiatkom apríla turistickú sezónu
Štyrmi prebiehajúcimi i novými výstavami otvorí 7. apríla aktuálnu turistickú sezónu Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré je vďaka založeniu v roku 1882 piatym najstarším na Slovensku.
viac
18.12.2018
V akvaparku Kurinec stavia mesto tobogan, v pláne sú aj kryté bazény
Výstavba toboganu a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
16.05.2019
Počas Noci múzeí a galérií otvoria výstavy o Maduare a kostýmoch Sissi
Otvorenie nových výstav o skupine Maduar a o kostýmoch cisárovnej Sissi, prednáška či predstavenie regionálneho kulinárskeho produktu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %