Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.11.2018 09:15

Počas decembra lesníci prinesú do domovov stovky vianočných stromčekov


Ilustračná snímka TASR


Predvianočné obdobie bez akcie Stromček pod stromček si už lesníci ani nedokážu predstaviť. Z prvého vianočného stromčeka od nich sa bude tešiť jedenásť detí z Detského domova Centrum Srdiečko v Banskej Bystrici a prinesú im ho v piatok (30. 11.) o 15.00 h.


"Tento rok opäť neprišiel Martin na bielom koni, a tak máme ešte stále možnosť nájsť a vybrať tie najkrajšie stromčeky z lesných porastov, ale i škôlkarských stredísk, ktoré vyčaria úsmev na tvárach tisíckam detí," konštatoval Marian Staník, generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR.       

"Vyrástli v našich lesoch, aby naplnili to najkrajšie vianočné poslanie. Už po pätnásty raz odnesú naši lesníci stovky vianočných stromčekov do detských domovov a domovov sociálnych služieb na Slovensku, ktoré oň požiadajú," doplnil vo štvrtok vedúci odboru komunikácie Pavel Machava s tým, že "kúsok lesa" budú počas decembra odovzdávať zástupcovia jednotlivých odštepných závodov štátneho podniku.       

Podľa Machavu mnohé stromčeky, ktoré vyberajú, by sa počas dospievania lesa nemali šancu presadiť medzi ostatnými a časom by uhynuli. Takto im dajú možnosť splniť to najkrajšie poslanie a stať sa krásnym a hlavne zdravým, voňavým symbolom Vianoc.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2017
Vianočnými stromčekmi spríjemnia sviatky pacientom po celom Slovensku
Prostredie v nemocniciach pacientom aj zdravotníkom počas vianočných sviatkov spríjemnia živé vianočné stromčeky. Agrorezort daroval prostredníctvom Lesov SR 150 živých slovenských ihličnanov do nemocníc po celom Slovensku.
viac
18.11.2020
Do zberu šípok sa zapojilo takmer 1300 detí
Do štvrtého ročníka Zberu šípok spoločne s Lesmi SR sa zapojilo 217 tried v rámci 23 materských a základných škôl (ZŠ).
viac
13.12.2022
V Bratislave bude takmer 800 drevených ohrádok na zber vianočných stromčekov
V Bratislave sa osadí takmer 800 drevených ohrádok na zber vianočných stromčekov. Z vyzbieraných stromčekov vzniknú knižnice. Informoval o tom bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že vlani vďaka projektu odviezli vyše 200 ton stromčekov do kompostárne.
viac
20.01.2023
Ako končia stromčeky po Vianociach? Niektoré v komposte, iné ako potrava
Po Vianociach má viacero z nás doma nové oblečenie, hračky, novú elektroniku a určite aj množstvo krabíc či papiera, v ktorých boli všetky tieto veci zabalené. A mnohým ostal aj vianočný stromček, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou týchto sviatkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %