Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
16.08.2019 08:25

Prezidentka navštívila prvé krajské mesto – Žilinu


Žilina bola prvou zastávkou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej na ceste po krajských mestách. Pred Radnicou mesta Žilina privítal prezidentku pred davom ľudí žilinský primátor Peter Fiabáne.


Počas návštevy mesta zavítala prezidentka na Úrad Žilinského samosprávneho kraja. Následne smerovali jej kroky na stretnutie so žilinským primátorom a zástupcami mesta. V úvode stretnutia vyzdvihol primátor skutočnosť, že sa Zuzana Čaputová stala historicky prvou dámou na čele slovenského štátu.


Cieľom stretnutia bolo oboznámiť sa so situáciou v Žiline. „Pani prezidentku zaujímali problémy, ktorým mesto dlhodobo čelí. Vzájomne sme sa zhodli, že najväčším problémom je nevybudovaná diaľničná sieť. Mesto a Žilinčania na to doplácajú tým, že ich denne trápi zhustená dopravná situácia. Okrem toho sme sa venovali i otázkam životného prostredia, bytovej politiky a sociálnej oblasti,“ skonštatoval primátor Peter Fiabáne. Ako ďalší problém vidí primátor potrebu modernizácie mesta pomocou smart technológií. Primátor však zdôraznil odhodlanie pracovať na zlepšení problémov, ktoré mesto trápia.

V piatok 16. augusta 2019 navštívila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová Denný stacionár, Denné centrum a Jedáleň na sídlisku Vlčince v Žiline.

Autor: (MsÚ-Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.03.2018
Mesto Žilina ocenilo prácu pedagógov
Výnimoční pedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina si pri príležitosti Dňa učiteľov prevzali v reprezentatívnych priestoroch Rosenfeldovho paláca z rúk viceprimátorov Žiliny ocenenia za tvorivú a obetavú prácu.
viac
16.08.2019
Hlavnou témou mimoriadneho zastupiteľstva bol žilinský hokej
Budúcnosť žilinského hokeja bola horúcou témou mimoriadneho zastupiteľstva, ktoré sa konalo 14. augusta 2019 na Radnici mesta Žilina.
viac
24.02.2020
Žilina bude pripravovať prihlášku na Európske hlavné mesto kultúry
Mesto Žilina sa bude pripravovať na prihlásenie sa do výzvy na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026. Po prvom kole konzultácií s kultúrnou obcou a kľúčovými partnermi v meste, zámer prípravy a predloženia prihlášky v utorok 18. februára odobrili žilinskí mestskí poslanci na svojom rokovaní.
viac
10.09.2021
Staré Mesto dočasne zatvorí Grassalkovichovu záhradu i všetky ZŠ
Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %