Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.04.2019 01:25

Rimavská Sobota pre každého


Ilustračný výrez programového plagátu


Opäť po roku ožije začiatkom mája Rimavská Sobota oslavami, ktoré budú plné hudby, zábavy a, samozrejme, dobrej nálady. Nezabudlo sa na nikoho a z bohatej ponuky kultúrneho programu si vyberie skutočne každý, kto naše Hlavné námestie počas dvoch dní navštívi.


Dni mesta sa začnú v piatok 3. mája v dopoludňajších hodinách, a to tradične slávnostným otvorením, po ktorom svoju šikovnosť predvedú naši menší obyvatelia. Čo sa v nich skrýva, ukážu deti z materských a žiaci zo základných škôl pod názvom Deti mestu. Sviatočnú atmosféru spríjemnia svojím vystúpením žiaci Súkromného hudobného a dramatického konzervatória a rovnako svojou tvorbou a šikovnosťou zaujmú Rimavskosoboťanov deti a mládež z Centra voľného času Relax. Keď nás „Relaxáci“ správne naladia, na pódium nastúpi so svojím workshopom známy tanečník Miroslav „Bruise“ Žilka, ktorý svoje schopnosti nielen predvedie, ale rovnako rád sa o ne aj podelí a ukáže nám „ako na to“.

Vystúpenie tohto tanečníka bude zároveň ochutnávkou toho, čím naše mesto ožije v podvečerných hodinách, kedy nám Bruise so svojou tanečnou skupinou Old School Brothers predvedie veľkolepú show. Toto profesionálne zoskupenie môžeme poznať aj z televíznych obrazoviek, keďže sa v roku 2008 stalo víťazom obľúbenej súťaže Slovensko má talent.

Na svoje si však prídu aj milovníci ľudoviek, ktorých potešia svižné tóny ľudovej skupiny Veselí starci. Na vlne živých melódií nás unesie aj beašská skupina z Maďarska Fláre Beás, ktorá sa postará o skutočne neobyčajný hudobný zážitok. Veľkým hudobným vyvrcholením našich mestských slávností bude vystúpenie známej slovenskej kapely Peter Bič Project, ktorá na naše Hlavné námestie prinesie vlnu populárnej hudby známej nielen na celom Slovensku, ale aj v zahraničí.

Vystúpením úspešnej skupiny však naše Dni mesta nekončia a pokračovať budeme hneď v sobotu. Tá bude patriť našim najmenším a vďaka zábavnej show a množstvu atrakcií bude veselá, hravá, plná úsmevov a detskej radosti. Nielen deti, ale aj celé rodiny si budú môcť užiť spoločné chvíle s kúzelníkom Baltazárom, animátormi či maskotom. Okrem milého predstavenia je pre naše detičky pripravené maľovanie na tvár, balónkár, ale aj možnosť dať si zhotoviť zábavnú fotografiu, ktorá sa tak stane vašou veselou spomienkou.

Samozrejme, súčasťou aj tohtoročných osláv bude slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, odovzdávanie Cien mesta a Ceny primátora mesta. Chýbať nebudú ani tradičné Jarné trhy či ďalšie sprievodné podujatia. Jednoducho, všetci sa máme na čo tešiť! Program je bohatý, stačí si vybrať a prísť v piatok 3. mája a v sobotu 4. mája na naše Hlavné námestie. Rimavská Sobota sa na vás teší!

Autor: (msú-ej)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Dni mesta Levice vyvrcholia ohňostrojom
Levickým putovaním za vínom spojeným s ochutnávkou vyše stovky druhov vín od miestnych vinárov zo združenia Terroir Tekov sa v sobotu 14. mája začínajú Dni mesta Levice. Druhý ročník podujatia potrvá do 21. mája, kedy ho Námestí hrdinov ukončí ohňostroj k 860. výročiu mesta.
viac
15.11.2016
Rimavská Sobota by mala zabezpečovať vývoz odpadu aj z ďalších okolitých obcí
Rozšírenie vývozu tuhého komunálneho odpadu (TKO) a zmena spôsobu jeho likvidácie patria medzi aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty na ďalšie obdobie.
viac
01.11.2018
Samospráva revitalizuje námestie, názov vyberú občania
Zatraktívnenie lokality pred poštou a vytvorenie prostredia, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie priestranstva na Jánošíkovej ulici, ktorú v tomto období realizuje Rimavská Sobota. Podľa samosprávy tak vznikne nové námestie, pre ktoré v súčasnosti hľadá názov.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %