Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.01.2019 09:35

Ružomberok získal takmer pol milióna eur na opatrovateľskú službu


Ilustračná snímka (tasr)


Opatrovateľskú službu v Ružomberku podporí dotácia. Nenávratný finančný príspevok vo výške 489.060 eur získala radnica cez operačný program Ľudské zdroje. Informáciu zverejnilo mesto Ružomberok na oficiálnej facebookovej stránke.


Cieľom projektu je udržať už existujúce pracovné miesta, a tým zlepšiť dostupnosť sociálnej služby – opatrovateľskej služby v meste. „Radnica v súčasnosti zabezpečuje opatrovateľskú službu pre 115 klientov priamo v ich domácom prostredí. Túto sociálnu službu vykonáva 84 opatrovateliek. Záujem o ňu stále narastá,“ uviedla Kvetoslava Legerská z referátu projektov a grantov ružomberskej radnice.       

Podľa Legerskej je potrebné získať dostatok kvalifikovaných pracovných síl, ale aj financií na mzdy, aby bolo možné vyhovieť všetkým žiadateľom. „Mesto plánuje v rámci projektu podporiť 33 pracovných miest - opatrovateľov na plný pracovný úväzok, pričom bude dodržaný prístup nediskriminácie. Projekt bude trvať 26 mesiacov a začína sa vo februári tohto roka,“ uzavrela.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2019
Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby
Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.
viac
18.10.2021
Mesto získalo dotáciu na podporu opatrovateľskej služby
Mesto Tlmače získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 146.880 eur na podporu opatrovateľskej služby v meste.
viac
23.02.2022
Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov
Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.
viac
06.10.2023
Sociálne inovácie dostali zelenú v Brezne
Mesto Brezno stálo posledný rok pri vývoji aplikácie, ktorá umožní zlepšiť efektivitu, organizáciu a kvalitu poskytovanej domácej opatrovateľskej služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %