Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2019 07:25

Samospráva Tisovca po rokoch obnovila dobrovoľný hasičský zbor


Ilustračná snímka (tasr)


Samospráva Tisovca v okrese Rimavská Sobota obnovila dobrovoľný hasičský zbor, ktorého činnosť v meste pred rokmi zanikla. Podľa primátorky Ireny Milecovej samospráva v súčasnosti zabezpečuje vybavenie hasičov a priestory, kde budú mať dočasne uložené ochranné pomôcky a výstroj, kým sa podarí zrekon


„Pred rokmi u nás dobrovoľní hasiči fungovali, zbor však potom zanikol. V súčasnosti už máme zaregistrovaných 14 dobrovoľníkov, ktorí majú za sebou lekárske prehliadky a pôjdu na školenia,“ priblížila Milecová s tým, že sú medzi nimi okrem príslušníkov iných povolaní napríklad traja policajti. „Zároveň by som chcela vyzvať občanov, ktorí majú záujem pomáhať, že uvítame aj ďalších dobrovoľníkov do DHZ,“ dodala primátorka.       

Ako ďalej uviedla, funkčný DHZ je v meste potrebný aj z dôvodu, že veľká časť katastra Tisovca leží na území Národného parku Muránska planina. Vzhľadom na členitý terén okolo mesta by DHZ podľa nej v budúcnosti potreboval napríklad terénne auto, ktorým by sa jeho príslušníci dostali aj do ťažšie prístupných lokalít.       

Členovia novozaloženého tisovského DHZ budú podľa Milecovej aktívni na miestnej základnej škole. „Budú vychovávať mládež, aby sme neskôr mali aj mladú generáciu dobrovoľných hasičov,“ doplnila.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2018
Pred 150 rokmi vznikol prvý dobrovoľný hasičský zbor
Bohu na slávu, blížnemu na pomoc je názov výstavy k 150. výročiu založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Trnave. Otvorili ju v piatok v priestoroch Štátneho archívu Trnava a pre verejnosť bude prístupná do 30. apríla budúceho roka.
viac
14.08.2019
Šaliansky dobrovoľní hasiči oslávia 140. výročie svojej existencie
Ukážkami výstroja i zásahovej techniky oslávi Dobrovoľný hasičský zbor v šalianskej mestskej časti Veča 140. výročie svojej existencie. V rámci osláv pripravili dobrovoľní hasiči v sobotu (17. 8.) program aj pre verejnosť.
viac
03.12.2020
Po vyše 15 rokoch obnovila obec Sirk činnosť DHZ
Samospráva obce Sirk v okrese Revúca po viac ako 15 rokoch obnovila fungovanie dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO). Informoval o tom starosta Daniel Fakla.
viac
11.03.2023
Vláda schválila systémovú zmenu financovania dobrovoľných hasičských zborov obcí
Vláda na ostatnom rokovaní schválila návrh novely zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, ktorý predložil minister vnútra SR Roman Mikulec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %