Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.02.2019 11:55

Svätoplukovo kráľovstvo ožíva už po desiatykrát


Ilustračná snímka


Celoslovenská súťaž, ktorá upriamuje pozornosť na aktuálne témy v spoločnosti a významné historické medzníky, otvára svoj jubilejný desiaty ročník. Žiaci základných aj študenti stredných škôl sa do nej môžu zapojiť do 15. apríla 2019.


Filozofická fakulta Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre vyhlásila jubilejný ročník celoslovenskej súťaže s názvom Svätoplukovo kráľovstvo ožíva, ktorá má mladých ľudí povzbudiť k budovaniu národnej hrdosti a vlastenectvu. Súťaž je registrovaná na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a zapojiť sa do nej môžu žiaci 8.-9. ročníka základných a študenti stredných škôl.

Žiaci a študenti môžu súťažiť v literárnej, výtvarnej alebo elektronickej časti, a to nielen jednotlivci, ale aj kolektívy. Samotná súťaž má postupový charakter, pričom podmienkou účasti v celoštátnom kole je úspešný výber v kole školskom. Tie organizujú jednotlivé školy, ktoré zašlú maximálne tri víťazné práce v jednotlivých kategóriách na adresu organizátora, a to do 15. apríla 2019. Vytvorené dielo musí súvisieť s cieľom súťaže a témami aktuálneho ročníka a do vyhlásenia výsledkov nesmie byť nikde publikované. V jubilejnom desiatom ročníku budú mladé talenty tvoriť na témy:

Cyril a Metod ako cestovatelia v čase

Z klenotnice pokladov Veľkomoravskej ríše

Veľkomoravská postava v (ne)záujme mladého človeka

Naše kľúče od Svätoplukovho kráľovstva

Cyrilometodské dedičstvo ako pamäť literatúry

Viac na: https://www.tsk.sk/

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2019
Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme
Osloviť touto myšlienkou najmladšiu generáciu sa rozhodol vyhlasovateľ 24. ročníka tradičnej súťaže výtvarnej a literárnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet - MŽP SR a jej organizačný garant - Slovenská agentúra životného prostredia s podporou Environmentálneho fondu.
viac
17.04.2021
UKF zorganizuje každoročný beh mestom, uskutoční sa netradičnou formou
Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok tradičný Jarný beh Nitrou. Pre pandémiu sa nemôže konať hromadne, organizátori preto ponúkli študentom novú, netradičnú formu.
viac
06.11.2021
Tradičný Večerný beh mestom Nitra bude virtuálny
Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok tradičný Večerný beh mestom. Pre nepriaznivú pandemickú situáciu sa účastníci nestretnú na jednom masovom podujatí. Zapojiť sa však môžu virtuálne.
viac
11.08.2022
Na Oponickom hrade pokračuje šiesta sezóna archeologického výskumu
Na doskúmanie severovýchodného úseku obvodovej hradby horného hradu a pod ním sa nachádzajúceho priestoru parkánového múru, juhozápadnej steny neskororenesančného paláca, je zameraný tohtoročný výskum Oponického hradu v okrese Topoľčany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %