Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.03.2019 10:35

Technická a organizačná príprava volieb


Snímka zdroj: TASR


Združenie miest a obcí Slovenska spracovalo materiál, ktorý pomôže mestám a obciam v organizačnej a technickej príprave prezidentských volieb a volieb do Európskeho parlamentu.


Neuplynul ani celý štvrťrok a obce opäť usilovne pracujú na príprave ďalších volieb. V roku 2019 budú obce zabezpečovať dvoje voľby. Voľby prezidenta Slovenskej republiky a voľby do Európskeho parlamentu.

Združenie miest a obcí Slovenska v rámci národného projektu s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, presnejšie v rámci rojektovej aktivity s názvom Včasná intervencia spracovalo materiál týkajúci sa čo najlepšej prípravy miest a obcí na zabezpečenie volieb, ktorý je k dispozícii TU.

Súčasťou materiálu je aj príloha, ktorú tvorí Vzor Všeobecne záväzného nariadenia o vyhradení miest a ustanovení podmienok na umiestňovanie volebných plagátov na verejných priestranstvách počas volebnej kampane.

Združenie miest a obcí Slovenska priebežne spracováva dokumenty, ktoré sú vhodnou pomôckou pre mestá a obce v rôznych oblastiach. Doteraz spracované materiály sú k dispozícii TU. Zároveň sú zasielané starostom, primátorom, poslancom zastupiteľstiev a rôznym asociáciám pôsobiacim v rámci miestnej územnej samosprávy.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2019
V Tabačke pripravili informatívnu diskusiu k voľbám do EP
Slovensko tento rok okrem prezidentských volieb čakajú aj voľby do Európskeho parlamentu (EP). Uskutočnia sa 25. mája a Tabačka Kulturfabrik v Košiciach v tejto súvislosti pripravila v spolupráci s Informačnou kanceláriou EP na Slovensku a aktivistkou Luciou Becovou informatívnu diskusiu.
viac
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
20.08.2020
ZMOS upozorňuje na nedostatky v pripravovaných volebných pravidlách
Združenie miest a obcí Slovenska zásadnou pripomienkou v medzirezortnom pripomienkovom konaní upozorňuje na nedostatky pripravovanej novely zákona o volebnej kampani, ktorú do parlamentu predkladá skupina poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.
viac
09.10.2020
Balík REACT EÚ na európskej úrovni
Prinášame aktuálny prehľad rokovaní a pozícií o finančnom balíku REACT EÚ, ktorý je súčasťou finančného nástroja Next Generation EÚ na európskej úrovni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %