Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.08.2019 10:25

Výstava v dome kultúry predstavuje hornú Nitru z neba


Snímka: CBS Flying team


Hornonitriansky región prostredníctvom dvoch desiatok veľkoformátových leteckých fotografií predstavuje výstava Prievidza a okolie z neba, ktorú sprístupnili v Dome kultúry v Handlovej. Návštevníci si ju tam môžu pozrieť do 12. septembra.


"Autormi záberov sú piloti a fotografi, ktorí dlhodobo pracujú na knižno-výstavnom projekte Slovensko z neba. V súčasnosti sa sústreďujú práve na oblasť okolo Prievidze s cieľom pripraviť knihu, ktorá bude venovaná Prievidzskému okresu," informoval o tom TASR Dušan Hein z vydavateľstva CBS.       

Najnovšou posilou v posádkach, ktoré z lietadiel postupne fotografujú všetky okresy Slovenska, je Ivana Krchnavá. "Fotografovať Prievidzu a jej okolie mi pripadlo tak trochu náhodou. Kolega fotograf mal voľno, ale pilot chcel využiť pekné počasie. Tak sme sa dohodli, že to skúsim, aby deň nevyšiel nazmar," uviedla Krchnavá. Podľa svojich slov fotografuje rada, hlavne počas výletov v horách, takže zábery krajiny zhora si už trochu vedela predstaviť. "Fotenie z lietadla je veľmi špecifické, ale zvládla som to, s fotkami bola spokojnosť a mne sa to tiež zapáčilo," podotkla.       

Rodáčka z Považskej Bystrice našla pri lietaní nad Prievidzou a jej okolím veľa zaujímavých pohľadov. "Bojnický zámok je podľa mňa aj zo vzduchu jedna z najromantickejších stavieb. Zhora tiež asi najlepšie vidieť, že Prievidza a Bojnice sú ako takí siamskí súrodenci. Pri lietaní mi mnohé miesta na zemi niečo pripomínajú a snažím sa to zachytiť. Napríklad masívy Veľkého a Malého Griča vyzerajú ako úplne z inej planéty," dodala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
O cestovaní, ľuďoch, kultúre a prírode
Myšlienka festivalu: "Hranice? Nikdy som žiadnu nevidel, ale počul som, že existujú v mysli niektorých ľudí." (Thor Heyerdahl).
viac
04.12.2019
Vianočná výstava v Hornonitrianskom múzeu je venovaná betlehemom
Tradičná vianočná výstava v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi je tento rok venovaná betlehemom. Predstavuje mnohé typy a varianty papierových jasličiek zo zbierky múzejníkov, ktoré si tam návštevníci budú môcť pozrieť až do 12. januára 2020.
viac
10.01.2020
Výstava v knižnici predstavuje snímky fotosúťaže Malohont mojimi očami
Víťazné snímky fotografickej súťaže Malohont mojimi očami približuje výstava, ktorá je od 8. januára do konca apríla sprístupnená v priestoroch Knižnice profesora Štefana Pasiara v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese.
viac
28.07.2020
Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny
Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %