Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.07.2019 05:05

V Bazovského galérii si môžete užiť leto počas víkendov úplne zadarmo


Ilustračná snímka (tsk)


Oddych či kreatívne aktivity. Aj to nájdu návštevníci galérie už tretím rokom počas letných prázdnin priamo na jej nádvorí.


Tohtoročný úspešný projekt Bazovského galérie s názvom Leto v galérii odštartovala módna prehliadka, ktorá predstavila šikovných a talentovaných miestnych návrhárov Veroniku Kostkovú, Petru Pršovú a Dominika Orvoša. Tí v spolupráci so študentmi odevného dizajnu Strednej umeleckej školy v Trenčíne pripravili prehliadku svojej aktuálnej tvorby, doplnenú o štýlové tašky a kabelky značky Bagit.

Každá sobota v mesiaci júl a august prinesie pre návštevníkov tvorivý program, výtvarné aktivity, zaujímavých hostí a rôznorodé hry na nádvorí galérie. Okrem toho sa verejnosť môže tešiť na komentované prehliadky výstav s kurátormi galérie. „Počas leta máme sprístupnené nové výstavy, ktoré prezentujú bohatstvo galerijného zbierkového fondu. Výstava 20 rokov v depozitári prezentuje najvýznamnejšie diela zo zbierkového fondu, nadobudnuté v dvoch posledných dekádach obdobia rokov 1999 – 2019. V súčasnosti sa v depozitároch galérie nachádza približne 4900 zbierkových predmetov v piatich zaradeniach – maľba, socha, kresba, grafika a fotografia,“ prezradila riaditeľka trenčianskej Bazovského galérie Barbora Varga-Petríková.

Významnú kolekciu slovenskej grafiky v 70. a 80. rokoch minulého storočia predstavuje ďalšia výstava s názvom Grafická škola Albína Brunovského. „Svojho času získavala vysoké ocenenia aj v medzinárodnom kontexte a jej predstavitelia dodnes patria k našim najvýznamnejším predstaviteľom slovenského výtvarného umenia. „Grafická škola Albína Brunovského“, ktorá je aj súčasne názvom aktuálnej výstavy, reprezentuje generáciu žiakov Albína Brunovského, ktorí v priebehu dvoch desaťročí absolvovali pod jeho vedením štúdium na oddelení knižnej tvorby na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave,“ vysvetlila riaditeľka galérie. Sprístupnená verejnosti je od začiatku tohto roka aj stála expozícia Trenčania staršia a stredná generácia.

Zavítať v lete do Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne vám vrelo odporúčame!

Autor: (ts-TSK-Mgr. Barbora Jánošková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
07.04.2017
Vojenská päťdesiatka a Jilemnického jarná 25-ka
V sobotu 8. apríla 2017 sa pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Trenčín uskutoční 42. ročník diaľkového pochodu s názvom Vojenská päťdesiatka. V nedeľu 9. apríla sa zas môžete zapojiť do 41. ročníka turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka.
viac
05.01.2018
Trojkráľová električka
Prvú tematicky ladenú jazdu historickou električkou v tomto roku si budete môcť vychutnať na sviatok Zjavenia Pána - Troch kráľov.
viac
29.06.2021
Galéria mesta Bratislavy chystá v bývalej Lekárni U Salvatora výstavy
Galéria mesta Bratislavy (GMB) chystá v priestoroch bývalej Lekárne U Salvatora na Panskej ulici v hlavnom meste krátkodobé výstavy, ktoré sa svojím obsahom viažu k mestu Bratislava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %