Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
25.12.2017 11:00

Vianoce v Modre


Keramický betlehem z dielne keramikára Mariana Líšku bude v budúcnosti vystavovaný aj v iných mestách na Slovensku, ale i zahraničí.


Mesto Modra pripravilo na záver roka celý rad zaujímavých podujatí, ktoré naladilo obyvateľov mesta na vianočné sviatky pokoja. O zaujímavý program sa postarali okrem KC Modra, občianske združenia, ale aj mládež, ktorá vystupovala so svojím vianočným programom na jednotlivých podujatiach.


Pod názvom Svetlo pre Kráľovú sa konali stretnutia občanov Kráľovej pri zapaľovaní sviec na adventnom venci. Pri fontáne svätého Floriána v parku pred Gymnáziom K. Štúra sa konalo priateľské stretnutie so zapaľovaním sviec na vianočnom stromčeku.

Pod názvom „Teraz pekne všetci spolu, prichádzame k Vášmu stolu“ sa konal v KD v Modre sviatočný vianočný program pre obyvateľov mesta. Do programu sa zapojili žiaci ZUŠ v Modre, ktorí pripravili sviatočný koncert pod názvom“ Naše Vianoce“.

Vyvrcholením predvianočného programu boli vianočné trhy na nádvorí historickej radnice, kde sa predstavili remeselníci, občianske združenia so svojím programom.

Pohľad na nádvorie historickej radnice počas vianočných trhov.

Súčasne s vianočným trhom sa konala i vernisáž výstavy pod názvom“ Keramické betlehemy“ v SNM- Múzeu Ľudovíta Štúra v Modre v Múzeu slovenskej keramickej plastiky.

Výstavu „ Keramické betlehemy“ otvorili Viera Jančovičová a Agata Petrakovičová zo SNM- Múzea Ľ. Štúra v Modre.

 

Autor: (František MACH)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
30.11.2017
Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava
Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
06.12.2022
V Babíne na Orave pripravujú remeselný jarmok aj výstavu betlehemov
Výstavu betlehemov aj remeselný jarmok pripravujú na nedeľu 11. decembra v Babíne na Orave. Za obec o tom informoval Miroslav Žabenský.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %