Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.01.2019 04:15

Vo Veľkej Lehôtke spustili lyžiarsky vlek


Ilustračná snímka


Lyžiari majú v okrese Prievidza ďalšiu možnosť športového vyžitia. Dobrovoľníci zo športového klubu KRŠEL z Veľkej Lehôtky spustili v tejto prievidzskej mestskej časti lyžiarsky vlek. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Športový klub KRŠEL-Veľká Lehôtka ešte v úvode roka 2018 podal na komisiu športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri Mestskom zastupiteľstve v Prievidzi žiadosť o dotáciu vo výške 4500 eur. Po odsúhlasení dotácie a potrebných úpravách vlek uviedli do prevádzky," uviedol Ďureje.       

Obnova vleku bola podľa neho zameraná predovšetkým na výmenu vlečného lana, výmenu a modernizáciu elektroinštalačného zariadenia, výmenu osvetlenia svahu, novú povrchovú úpravu vleku a ďalšie práce.        

Lyžiarsky vlek sa nachádza v časti Veľká Lehôtka. Jeho svahové podmienky sú vyhovujúce predovšetkým na lyžovanie začiatočníkov. Klub je na základe dohody s mestom povinný umožniť využívanie vleku pre deti do 15 rokov zadarmo po dobu minimálne troch po sebe nadväzujúcich sezón.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2016
Veľká Lehota na Stretnutí Lehôt a Lhot 2016
Občania a rodáci z Veľkej Lehoty sa aj tento rok zúčastnili 36. stretnutia Lehôt a Lhot, ktoré sa konalo od 30. 6. do 3. 7.2016 v Ostrožskej Lhotě v Zlínskom kraji, okres Uherské Hradiště.
viac
14.11.2016
Lyžiari si v Liptovskom Jáne nezalyžujú asi ani počas tejto zimy
Lyžiarske stredisko v turisticky atraktívnej Jánskej doline na Liptove pravdepodobne nespustí svoju prevádzku ani v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
viac
23.01.2021
Vlek pri Krokave osem rokov nefunguje, noví majitelia to chcú zmeniť
Lyžiarsky vlek pri dedinke Krokava v Rimavskosobotskom okrese, ktorý je zhruba osem rokov mimo prevádzky, by vďaka novým majiteľom mohol byť znova sprevádzkovaný. TASR to povedal Pavel Polčáni, ktorý v tomto stredisku pôsobil ako vlekár celý čas od jeho spustenia v polovici 80. rokov 20. storočia.
viac
13.12.2022
Prevádzku vleku chcú obnoviť cez Vianoce, s lokalitou sú ďalšie plány
Revitalizovaný lyžiarsky vlek na okraji Podbrezín v Liptovskom Mikuláši by mali spustiť počas tohtoročných vianočných sviatkov. Areál tak opätovne začne svoju prevádzku po sedemročnej odmlke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %