Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.10.2019 03:35

Zážitkový program Zberný dvor má motivovať žiakov základných škôl


Ilustračná snímka.


Motivovať k zodpovednému nakladaniu s odpadom a ochrane životného prostredia je cieľom zážitkového programu Zberný dvor, ktorý pre žiakov druhého až šiesteho ročníka základných škôl pripravil odbor životného prostredia Mestského úradu (MsÚ) v Žiline.


Podľa hovorcu mesta Žilina Vladimíra Miškovčíka program vo Veľkej sále žilinského MsÚ navštívi 17. a 18. októbra spolu 840 detí.      

 Okrem detí zo Žiliny sa to, ako správne triediť odpad a chrániť prírodu, dozvedia aj žiaci z Rajeckej Lesnej, Tepličky nad Váhom či Rosiny. Podujatie spestrí spevák a spisovateľ Branislav Jobus, ktorý hudbou uvedie knihu Zberný dvor a odohrá koncert na recyklovaných nástrojoch so svojou skupinou Vrbovskí víťazi, doplnil hovorca mesta Žilina.       

"Teší ma, že v meste do praxe zavádzame atraktívne novinky, ktoré reagujú na celospoločenské výzvy. Životné prostredie je téma, ktorá spája všetky generácie. Viesť deti ku ekologickej zodpovednosti od ranného veku považujem za nesmierne dôležité," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.       

Každá škola, ktorá sa zúčastní na zážitkovej ekovýchove, dostane do daru niekoľko exemplárov publikácie Zberný dvor. "Aktivitu podporila Organizácia zodpovednosti výrobcov NATUR-PACK, ktorá financuje triedený zber na území mesta Žilina," dodal Miškovčík.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ
Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).
viac
14.10.2019
Mesto učí deti triediť odpad
Žilinská samospráva sa dlhodobo snaží aplikovať ekologické princípy do všetkých oblastí svojej pôsobnosti. Tento týždeň sa v duchu tejto filozofie zameria na ekovýchovu detí.
viac
11.04.2022
Smart zberný dvor pomohol Domaniži zlepšiť triedenie
Zavedenie elektronickej evidencie odpadu z domácností v Domaniži (okres Považská Bystrica) pomohlo zlepšiť triedenie. Starosta František Matušík zhodnotil, že išlo o prelomový krok. Za rok v obci zvýšili mieru triedenia z 31 na vyše 50 percent.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %