Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.08.2019 05:30

Zažite filmové nebo nad Michalovcami


Bažant Kinematograf


Chcete si počas leta vychutnať atmosféru sledovania filmu pod holým nebom? Neváhajte a príďte už dnes na Námestie slobody v Michalovciach. Aj do nášho mesta totiž zavítal Bažant Kinematograf.


Je to originálny kočovný typ open-air kina. Od svojej prvej sezóny v roku 2003 sa postupne etabloval ako najväčší open-air filmový festival na Slovensku. Počas prázdninových mesiacov putuje po vyše tridsiatich rôznych miestach a jeho predstavenia navštívi tradične okolo 50 000 divákov. Program kina tvorí kolekcia piatich celovečerných slovenských a českých filmov. V Michalovciach sa od pondelka 19. augusta do štvrtka 22. augusta môžete tešiť na štyri kvalitné a veľmi obľúbené snímky.

V pondelok si v oper-air kine budete môcť pozrieť vydarený česko-slovenský mysteriózny triler Dôverný nepriateľ. Film o mladých manželoch Zuzane a Andrejovi, ktorí sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Revolučný vynález sa však vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi.

O Marii, učiteľke na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši je film Teroristka. Maria však postupne prichádza na to, že práve na toto sa gauneri spoliehajú a rozhodne sa zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. Táto čierna komédia sa bude premietať v utorok. V úlohe rozhnevanej učiteľky na dôchodku exceluje herečka Iva Janžurová.

Stredajšie kino ponúkne divácky trhák v českých kinách, film Ženy v behu. Príbeh hovorí o Věre, ktorá prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón. Je to veľmi príjemná a kultivovaná komédia o mužsko-ženských a kamarátskych vzťahoch.

Žltá výprava sa po dvanástich rokoch vracia domov a posledná veľká cesta naprieč kontinentmi sa končí vo veľkom štýle. O tom je film Trabantom tam a zase späť, ktorý ponúkne kino vo štvrtok. Priblíži nám putovanie svorky mužov pod taktovkou jedného z najznámejších českých cestovateľov Dana Přibána.

Projekciu všetkých týchto filmov zabezpečia dva štýlové retro-autobusy typu Škoda RTO, ktoré sú prispôsobené na profesionálnu kinoprojekciu. Z autobusu sa bude premietať na mobilné kino plátno, ktoré sa rozkladá približne dvadsať metrov pred autobusom. Diváci sedia vonku, medzi autobusom a plátnom.

Tak čo, vybrali ste si? Jeden film alebo všetky? Podľa technických dispozícií môže jedno premietanie vidieť až do 1 300 divákov. Preto veríme, že si tieto filmy na Námestie slobody príde pozrieť čo najviac Michalovčanov i návštevníkov nášho mesta. Tešíme sa na vás každý večer o 21.00 hod.!

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2017
Zlatý žobrák v Michalovciach
Nnavštívte medzinárodný festival lokálnych televízií - Zlatý žobrák, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. až 10. júna v Košiciach. V tomto roku bude prebiehať už jeho 23. ročník.
viac
24.08.2017
Námestie slobody ožíva
Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %