Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.05.2017 12:13

Adamcove dni 2017


Pozvánka.


Nadšenci zborového spievania sa stretnú už na XI. ročníku prehliadky speváckych zborov Adamcove dni v Kunsthalle/Hale umenia 6. mája o 17. hodine, aby si uctili pamiatku významného dirigenta, zbormajstra a hudobného skladateľa Vojtecha Adamca (1926 – 1973), ktorý sa zapísal do histórie Košíc.


Bude to sviatok pre všetkých, ktorých neopúšťa nadšenie zo skupinového spievania, ale aj veľmi silný emotívny zážitok pre všetkých, ktorí si ich prídu vypočuť.

Zámerom je organizovať pravidelnú hudobnú slávnosť s bohatým programom a konfrontovať domácu zborovú tvorbu a interpretačné umenie so zahraničím. 

Slávnosti zborového spevu Vojtecha Adamca sú prehliadkou zborov nielen zo Slovenska a inak to nebude ani tento rok. Na pódiu sa predstavia Miešaný zbor BONA FIDE z Rimavskej Soboty, Košický spevácky zbor učiteľov, Spevácky zbor LUMIR z Brna, Spevácky zbor ROZKVET z Prievidze, Chorus Universitatis Safarikianae z Košíc a Ukrajinský gréckokatolícky zbor otca A. Vološina Mukačevskej eparchie v Užhorode.

Jedenásty ročník prehliadky vyvrcholí slávnostným koncertom 6. mája v Kunsthalle/Hale umenia o 17. hodine. Vstup je voľný!

Viac informácií nájdete aj na FB stránke: Adamcove dni na Facebooku

 

 

 

 

 

Autor: (kkc)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
25.04.2017
Oslavy Dňa mesta Košice 2017 sa blížia
Mesto Košice srdečne pozýva všetkých Košičanov i návštevníkov mesta na 23. ročník osláv Dňa mesta Košice. Metropola východu sa od 28. apríla do 8. mája premení na mesto tanca, hudby, športu, farieb, dobrého jedla, ale i vzdelávania a charity.
viac
04.05.2017
Zemplínska heligónka
Mesto Michalovce, MsKS Michalovce, Dom Matice slovenskej v Michalovciach, Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach a Zemplínski heligonkári Vás pozývajú na 4. ročník nesúťažnej prehliadky heligonkárov - ZEMPLÍNSKA HELIGÓNKA.
viac
08.06.2017
Klasika sa scéne II.
Projekt Klasika na scéne II. nadväzuje na úspešný projekt Klasika na scéne, ktorý Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK realizovalo v roku 2016.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %