Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
04.12.2018 02:30

Advent na brehoch Liptovskej Mary


Ilustračný výrez plagátu


Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.


Predvianočné obdobie prináša so sebou síce veľa zhonu s nákupom vianočných darčekov, ale zároveň je obdobím, kedy sa patrí spomaliť, zamyslieť sa, byť so svojimi blízkymi a dopriať si napríklad aj návštevu vianočných trhov. Originálne vianočné trhy začnú už túto nedeľu na Liptove a to na brehoch Liptovskej Mary. „Tento rok organizujeme v poradí druhý ročník Vianočných trhov na Liptovskej Mare. Celé trhy sa budú odohrávať na móle Marina Liptov, čiže návštevníci sa môžu tešiť na originálnu atmosféru s výhľadmi na Liptovskú Maru a okolité hory. Prvá adventná nedeľa bude spojená aj s rozsvietením vianočného stromčeka a možno príde za deťmi aj Mikuláš ???? . Minulý rok sme Vianočné trhy robili iba jeden deň a tento rok sme sa rozhodli, že využijeme advent a spríjemníme si navzájom až tri adventné nedele a to konkrétne 9., 16. a 23. decembra 2018. Minulý rok bol pre nás akýmsi odrazovým mostíkom a tento rok už máme viac skúseností a program sme vyskladali podľa dopytov spred roka. Minuloročná účasť nás príjemne prekvapila. Naše trhy a ich atmosféru si prišlo užiť až 500 ľudí, čo považujeme za veľmi dobrú účasť na to, že to bol v podstate taký jednodenný test záujmu," povedala manažérka marketingu MARINA LIPTOV Katarína Janošková. Na móle v Bobrovníku budú od nedele postavené stánky, v ktorých budú predávať ručne vyrábané výrobky. Návštevníci sa budú môcť občerstviť v gril bare, zahriať sa tekutým teplom alebo vychýrenou kapustnicou. V rámci sprievodného programu vystúpia na pódiu deti zo základnej školy z Kvačian so svojim vianočným programom a predstaví sa aj Detský folklórny súbor Belanček z Ružomberka. Deti sa budú môcť povoziť na koníkovi. Tí najmenší sa môžu tešiť na workshop v zdobení medovníkov. V hlavnej budove Mariny Liptov bude otvorená kaviareň, ktorá je novinkou aktuálnej zimnej sezóny.

„Vianočný stromček v Ružomberku rozsvietia na akcii Mikuláš v meste už v stredu 5. decembra, v rovnaký deň pozýva do svojich priestorov na podujatie Vianočné zvyky a tradície aj Liptovské múzeum v Ružomberku. Jarmočný predaj s nádychom Vianoc spojený s kultúrnym programom a dobrou zábavou pre všetky vekové kategórie čaká na návštevníkov Liptova aj v Liptovskom Mikuláši. Od 6. do 8. decembra na tunajšom námestí počas tradičného Mikulášskeho jarmoku vystúpi okrem iných aj Iné Kafe, Katka Koščová či Slovak tango. V sobotu 8. decembra budú Vianočné trhy aj v Liptovskom Hrádku, v našom najmenšom liptovskom meste," uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Autor: (oocr-region liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
01.12.2021
Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur
Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %