Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.04.2017 06:38

Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom


Snímka zdroj: (presov.sk).


Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.


Mesto Prešov sa v stredu 26. apríla pri príležitosti DŇA ADVOKÁCIE stane súčasťou projektu bezplatnej právnej pomoci. Podľa slov predsedu Slovenskej advokátskej komory JUDr. Ľubomíra Hreždoviča mala táto aktivita aj v minulom roku veľký úspech, keď sa do nej zapojilo po celom Slovensku 45 advokátov a po právne rady prišlo okolo 330 občanov v 6 mestách.

Ostatné dva roky sa do projektu zapája aj mesto Prešov a je jedným z najaktívnejších miest. Vďaka dobrej spolupráci mesta a regionálnych členov Slovenskej advokátskej komory budú môcť využiť právne poradenstvo zdarma Prešovčania aj tento rok. Podľa slov regionálneho predsedu JUDr. Ambróza Motyku splnil vlani tento deň očakávania, keďže klienti odchádzali spokojní. „Radili sme v rôznych oblastiach, najčastejšie otázky, s ktorými k nám klienti prichádzali, boli z oblasti medziľudských vzťahov, rodinného práva, ale i majetkových sporov,“ spresnil A. Motyka a zároveň vyzdvihol spoluprácu s radnicou. Záujemcom o právne rady bolo vlani k dispozícii šestnásť advokátov a ich právne poradenstvo využilo sedem desiatok ľudí nielen z Prešova, ale celej spádovej oblasti.

Prešovská radnica bude na projekte participovať koordináciou spoločných aktivít a bezplatným poskytnutím priestorov aj tento rok, keďže dlhodobé skúsenosti ukazujú, že občania sa v prípade problémov obracajú práve na samosprávu, ktorá je im najbližšie.

Bezplatné právne poradenstvo v oblastiach pracovného, obchodného, civilného i trestného právna sa bude poskytovať v zasadacej miestnosti MsÚ v Prešove na Jarkovej ul. 26, počas spomínaného dňa, v čase od 9. do 14. hodiny.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
25.11.2017
Projekt „Kúpele v regióne“ štartuje svoj 6. ročník
Obyvatelia miest a obcí zapojených do projektu „Kúpele v regióne“ budú môcť už čoskoro využívať atraktívne zľavy na produkty Kúpeľov Trenčianske Teplice. 6. ročník akcie potrvá od 1. do 20. decembra 2017 a od 2. januára do 28. februára 2018.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %