Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.09.2018 09:55

Agrofilm začína 1. októbra 2018 a bude plný chutí a filmových zážitkov


Ilustračný výrez pozvánky.


34. ročník Medzinárodného filmového festivalu Agrofilm je opäť sviatkom pre poľnohospodárov, drobných farmárov, výskumníkov, potravinárov a samozrejme filmárov.


Približuje divákom prístupnou formou špecifické témy poľnohospodárstva, potravinárstva, ochrany prírodných zdrojov a života na vidieku. Organizátor festivalu Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra – Výskumný ústav živočíšnej výroby v Lužiankach pripravil pre verejnosť aj odborné publikum zaujímavé filmové projekcie a bohatý sprievodný program.

Ambasádorom festivalu je opäť naša športová osobnosť Matej Tóth, ktorý považuje kvalitné potraviny za základ zdravia.

Festival sa začína slávnostným otváracím ceremoniálom v pondelok 1.10.2018 o 10.00 hodine v Kongresovej sále NPPC v Lužiankach pri Nitre.

Na Agrofilm 2018 bolo prihlásených 91 filmov, z  24 krajín, medzi nimi aj z  USA, Austrálie, Veľkej Británie, Ruska, Kirgizska, Iránu, Nepálu, Konga či Mongolska. Medzinárodná porota Agrofilmu už 8.9.2018 hodnotila a oceňovala z výberu 30-tich filmov zaradených do hlavnej súťaže. Mnohé ocenené filmy budú premietané počas festivalového týždňa v slovenskom znení, ale aj vo verejnoprávnej RTVS. Víťazi budú slávnostne ocenení v piatok 5.10.2018 o 10.00 hod. v kinosále Multikine Mlyny Cinemas v Nitre.

Tak ako minulé roky bude súčasťou festivalu interaktívne Diskusné fórum spojené s premietaním filmov na tému Farmárske potraviny na slovenský stôl. Uskutoční sa 3.10.2018 v Kongresovom centre NPPC – VÚŽV v Lužiankach. Odborné vystúpenia a diskusia budú spojené s ochutnávkou domácich poctivých potravín a v závere ako tradične nebude chýbať v galérii NPPC vernisáž výstavy obrazov tentoraz výtvarníčky Marty Horníkovej.

Aj tento ročník bude viac ako 100 filmových projekcii na 9-tich miestach a to v NPPC – VÚŽV v Lužiankach, na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Technickej univerzita Zvolen, Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, Univerzite Komenského v Bratislave, Synagóge v Brezne a samozrejme v Multikine Mlyny Cinemas v Nitre.

Srdečne Vás pozývame do kina a na všetky podujatia a želáme veľa zážitkov. Vstup je voľný.

Programy premietania filmov sú dostupné na webovej stránke www.agrofilm.sk.

Autor: (agrofilm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2019
Agrofilm dozrel a opäť prináša bohatú úrodu
Medzinárodný filmový festival Agrofilm slávnostne otvoria v pondelok 30. septembra 2019 o 10,00 hod. na pôde jeho organizátora NPPC v Lužiankach.
viac
12.11.2019
Festival Vysoké hory Nitra ponúkne horské filmy i sprievodný program
Prehliadku horských filmov, výstavu fotografií i detský environmentálny program ponúkne v sobotu 16. novembra festival Vysoké hory Nitra. V poradí 14. ročník podujatia sa bude už tradične konať vo veľkej zasadačke nitrianskeho mestského úradu.
viac
17.06.2021
ÚMS podporuje viac telesnej výchovy na školách
Únia miest Slovenska (ÚMS) rozbieha pilotný projekt so O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha v Bratislave.
viac
18.10.2023
Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch
Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %