Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
25.12.2017 11:00

Aj starostovia môžu mať Rozprávkové Vianoce


Rozprávkové Vianoce: Ružindol, 7. 12. 2017 – členovia ZMO, región JE Jaslovské Bohunice trochu inak.


V Penzióne Hubert v Ružindole sa 7. decembra, už vo vianočnej nálade, zišli starostovia členských obcí ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.


Po Slovenských Vianociach v roku 2016 si starostovia členských obcí ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v tomto roku zorganizovali Rozprávkové Vianoce. A prečo rozprávkové? Pretože jedinou podmienkou účasti na podujatí bolo prísť v kostýme bytosti známej z rozprávok.

A treba povedať, že všetci sa tejto úlohy zhostili veľmi svedomito. V Ružindole sa tak zišlo takmer 70 rozprávkových postavičiek: Snehulienka priviedla so sebou všetkých sedem trpaslíkov, Patovi, samozrejme, nechýbal Mat, Červenú čiapočku sprevádzali vlk aj poľovník a z troch mušketierov sa „vykľuli“ až štyria. Nechýbali však ani Jeho Veličenstvo kráľ s kráľovnou, piráti z Karibiku, rytier, včielka Maja s kamarátkou, ba ani zopár čarodejníc, ďalšie Karkulky, Pán prsteňov, Popoluška, šašo, kovboj, zopár čertíkov a ďalšie...

Keďže k Vianociam neodmysliteľne patria rozprávky, úvodné slovo mal sám Hans Christian Andersen, ktorý porozprával príbeh o krajine zvanej Zmosia a živote v nej. A potom už nasledovala rozprávka, ktorá na Vianoce jednoducho musí byť: Mrázik. V hlavných úlohách sa predstavili: Nastenka (Daška Jakubcová, Dolné Zelenice), Mrázik (Robo Repka, Siladice), Marfuša (Vierka Darivčáková, Horné Zelenice), Ivan (Slavo Pocisk, Jablonec), Hríbik (René Blanárik, Dobrá Voda).

K vianočným sviatkom neodmysliteľne patrí rozprávka Mrázik. Aj preto na starostovských Vianociach nechýbali Mrázik, Marfuša, Ivan a Hríbik, ktorí sa predstavili v „divadelnom“ predstavení v podaní skvelých hercov - starostiek a starostov.

Zľava: Viera Darivčaková, starostka Horných Zeleníc, Slavomír Pocisk, starosta Jablonca, Dagmar Jakubcová, starostka Dolných Z eleníc a René Blanárik, starosta Dobrá Voda.

 

A pretože všetci starostovia sú pracovití a usilovní, prišiel ich odmeniť a zaželať im krásne Vianoce aj Mikuláš v sprievode rozkošného anjelika a čerta.

Na stretnutí sa zúčastnili aj zástupcovia JAVYS, a. s., TAVOS, a. s., a pozvanie prijal predseda Trnavského samosprávneho kraja.

Podujatie prebiehalo vo veľmi príjemnej sviatočnej atmosfére. Veľké poďakovanie patrí predovšetkým scenáristom, réžii a hlavným postavám kultúrneho programu, predovšetkým Daške a Vierke, hlavnej manažérke a realizátorke výzdoby, ktorá bola krásna a vkusná - Evke Kukučkovej (Horné Otrokovce), Tonkovi Chrvalovi (Smolenice) za zhotovenie videozáznamu, ale aj všetkým zúčastneným starostom a hosťom, ktorí si našli čas a prišli do Ružindola.

Nezabudli sme ani na tradíciu pomoci, a keďže sme v roku 2017 venovali Deň dobrovoľníkov Dennému stacionáru Ôsmy svetadiel v Borovej, finančné prostriedky v sume 177 eur, ktoré sa vyzbierali, sme hneď 11. decembra odovzdali zástupcom združenia. Peniažky pomôžu klientom denného stacionára - autistickým deťom.

A keďže pomoc slabším tiež patrí k Vianociam, nadviazali členovia ZMO, región Jaslovské Bohunice, na Deň dobrovoľníkov z júla 2017 a finančnú zbierku z podujatia venovali Dennému stacionáru pre autistov Ôsmy svetadiel v Borovej. Klientom stacionára ju odovzdali Andrea Briestenská, vedúca kancelárie ZMO, región JE Jaslovské Bohunice a starostka Borovej BlankaMatovičová.

 

Už teraz sa tešíme na spoločné Vianoce 2018.

...a nechajte sa opäť prekvapiť ich témou!

Autor: (Andrea BRIESTENSKÁ, vedúca kancelárie ZMO, región JE Jaslovské Bohunice a RVC Trnava)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Z 26. snemu Združenia miest a obcí regiónu JE Jaslovské Bohunice
Už 26-krát sa 15. marca tohto roku stretli mestá a obce regiónu jadrových elektrární Jaslovské Bohunice na sneme svojho regionálneho združenia. Uskutočnil sa tradične v Maduniciach.
viac
03.07.2017
Sedemčlenná štafeta starostov opäť úspešne zdolala trasu behu Štefánik Trail
Už po tretíkrát sa ZMO, región JE Jaslovské Bohunice zúčastnilo na behu po hrebeni Malých Karpát s názvom Štefánik Trail 2017, ktorý sa konal 9. a 10. júna 2017 v dĺžke 140,4 km.
viac
26.12.2018
Tretí ročník „firemného“ vianočného večierka ZMO, región JE Jaslovské Bohunice
Naše Vianočné stretnutia majú vždy svoju tému - a tak do tretice sme nemohli nič porušiť. Po slovenských a rozprávkových to tentoraz boli filmové Vianoce. Začali sme tak, ako sa patrí - vianočnou pesničkou. Náš zbor ju zaspieval naozaj úžasne! A refrén už aj s publikom.
viac
21.02.2019
ZMO regiónu Jaslovské Bohunice povedie starosta Cífera Maroš Sagan
Združenie miest a obcí (ZMO) JE Jaslovské Bohunice má nového predsedu. Na 29. sneme, ktorý sa konal v stredu v Jaslovských Bohuniciach v okrese Trnava, zvolili delegáti za predsedu starostu obce Cífer Maroša Sagana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %