Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.02.2018 10:10

Aktuálna dotačná výzva podporí projekty interkultúrneho dialógu


Ilustračná snímka.


Fond na podporu kultúry národnostných menšín vyhlásil štvrtú dotačnú výzvu. Tentoraz je zameraná na projekty interkultúrneho dialógu a porozumenia. Žiadosti o podporu takýchto aktivít môžu kultúrni aktéri národnostných menšín predkladať do 12. marca.


Cieľom výzvy je podporiť vzájomné porozumenie a zbližovanie medzi národnostnou väčšinou a menšinami, ako aj medzi národnostnými menšinami navzájom. "Zámerom programu je podpora realizácie multikultúrnych a interetnických projektov zameraných minimálne na dve národnostné menšiny, ktoré sa svojím významom podieľajú na realizácii kultúrnej politiky Slovenskej republiky v oblasti kultúry národnostných menšín," priblížil riaditeľ Fondu pre podporu kultúry národnostných menšín Norbert Molnár.       

Pripomenul, že ide zatiaľ o poslednú tohtoročnú výzvu fondu. Spolu s predchádzajúcimi tromi obsiahli všetky programy a podprogramy kultúrnych aktivít, pri ktorých sa môžu národnostné menšiny uchádzať o dotáciu. Fond môže ešte dodatočne vyhlásiť ďalšiu výzvu, resp. výzvy, ak pri niektorých programoch nebudú prerozdelené všetky finančné prostriedky. "V druhom polroku budeme zverejňovať výzvy na rok 2019," doplnil Molnár.       

Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorý funguje od júla 2017, nahradil predchádzajúci dotačný systém, ktorým doteraz štát podporoval menšinovú kultúru prostredníctvom dotačného programu v gescii Úradu vlády SR. Fond má k dispozícii osem miliónov eur zo štátneho rozpočtu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2017
Fond na podporu kultúry národnostných menšín uverejnil prvú výzvu
Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik schválila Národná rada SR v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.
viac
28.08.2017
Ministerstvo zverejnilo prvú výzvu Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik odsúhlasila NR SR na základe návrhu vládneho zákona v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.
viac
07.01.2021
Výzva Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
Dávame do pozornosti termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie alebo štipendia na rok 2021 pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Termín predkladania žiadostí je do 15. januára 2021.
viac
28.11.2023
Fond na podporu športu vyhlásil štvrtú výzvu na športovú infraštruktúru
Fond na podporu športu v nadväznosti na uznesenie správnej rady Fond na podporu šport zverejnil štvrtú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry pri celkovej finančnej alokácií 17 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %