Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.06.2017 10:31

Bytčica žila športom a kultúrou


Žilinské mažoretky Diana.


Uplynulý víkend sa v mestskej časti Bytčica niesol v duchu športu a kultúry. Na futbalovom ihrisku si počas BYTČICKÉHO JUNIÁLESU prišli na svoje deti i dospelí. Poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš zabezpečili v rámci Medzinárodného dňa detí drobné občerstvenie.


Pre deti bol pripravený nafukovací hrad, či rôzne športové hry, ktoré sa mohli zahrať spolu so starými rodičmi. Zároveň sa odohral futbalový zápas Horní – Dolní s výsledkom v prospech Horných. Od poobedňajších hodín sa na pódiu predstavili Bytčické speváčky, Dychová hudba Seniorčanka, RUTY ŠUTY a žilinské mažoretky Diana. Do večerných hodín znela Bytčicou hudba skupín Arzén a PAPINO. Úspech zožal i mladý husľový virtuóz Michal Bitto, ktorý je žiakom 8. ročníka na Základnej škole Vendelína Javorku.

Počas celého dňa si návštevníci mohli zakúpiť tombolu, do ktorej venovali ceny rôzni sponzori tohto podujatia. Výťažok zo zakúpenej tomboly poputuje pre deti, ktoré sa zúčastnia počas letných prázdnin kempu pod záštitou Mareka Mintalu. Spoluorganizátorom kempu, ktorý vyplní v lete voľný čas deťom bude i TJ Tatran Bytčica.

„Vždy sme podporovali deti a mládež k športu a tým ich viedli k pohybu. V dnešnej dobe technológií a elektroniky to však nie je jednoduché. Verím, že viaceré deti vyplnia svoj voľný čas práve pohybom v kempe, ktorý bude prebiehať pod patronátom Mareka Mintalu,“ dodal zástupca primátora Anton Trnovec.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Kultúru a šport v regiónoch podporí župa dotáciami vo výške 248-tisíc eur
V rámci nového systému poskytovania dotácií podporí Žilinský samosprávny kraj prvých 379 projektov na Kysuciach, Liptove, Turci, hornom Považí a Orave.
viac
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %