Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.06.2018 05:00

Bánovce nad Bebravou chcú postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad


Ilustračná snímka, zdroj: Odpady-Portal.sk


Bánovce nad Bebravou majú záujem na pozemkoch v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou) postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad (BRO). K dispozícii by mala byť nielen pre mesto, ale i okolité obce.


Prevádzka bude slúžiť na spracovávanie BRO rastlinného pôvodu, a to za pomoci technológií a mechanizácie, vyplýva z oznámenia, ktoré bánovská radnica v pondelok uverejnila vo vestníku verejného obstarávania.       

Projekt počíta na pozemkoch v blízkosti na konci priemyselnej časti Dežeríc s výstavbou spevnenej plochy, prístreška pre techniku, priestoru pre skladovanie bioodpadu, kompostovacej plochy, priestoru pre skladovanie kompostu, mostovej váhy, zázemia pre pracovníka, zbernej a požiarnej nádrže a oplotenia.       

Náklady na realizáciu investície samospráva odhadla na 746.247,56 eura bez dane z pridanej hodnoty. Lehotu na predkladanie ponúk určila do 9. júla. Kritériom na výber víťaza súťaže je cena.       

Prevádzku kompostárne majú záujem Bánovce nad Bebravou financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok, ako i zabezpečenie prostriedkov na spolufinancovanie mestom vo výške minimálne päť percent z celkových oprávnených výdavkov projektu schválili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní vo februári.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Zavedú triedený zber BRO v rodiných i bytových domoch
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje zaviesť triedený zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO). Reaguje tak na povinnosť vyplývajúcu zo zákona o odpadoch. Zber sa dotkne domácností nielen v individuálnej, ale i komplexnej bytovej výstavbe, informoval vo štvrtok hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
12.01.2022
Bánovce nad Bebravou vybudujú kompostáreň na biologický odpad
Mesto Bánovce nad Bebravou vybuduje kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu (BRKO). Investíciu v hodnote viac ako 1,1 milióna eur bude financovať z fondov Európskej únie. Informovala o tom na sociálnej sieti primátorka Rudolfa Novotná.
viac
19.12.2023
Stojiská na nádoby na odpad pribudli v ďalších lokalitách
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad. Stojiská pribudli postupne v uplynulých dňoch v troch lokalitách mesta, slúžiť budú pre obyvateľov viacerých bytových domov. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %