Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.03.2017 03:01

Bánovce nad Bebravou začali spolupracovať s českým mestom Kopřivnice


Na snímke: vľavo erb mesta Bánovce nad Bebravou, vpravo erb mesta Kopřivnice.


Bánovce nad Bebravou už začali spolupracovať so svojím novým partnerom, českým mestom Kopřivnice. Medzi prvé spoločné aktivity by mala patriť koordinácia viacerých podujatí, ktoré pripravujú Kopřivnice, informoval hovorca Bánoviec nad Bebravou Miroslav Schlesinger.


"V tejto súvislosti vznikol aj pracovný tím, ktorý koordináciu viacerých podujatí aktuálne pripravuje. Malo by ísť o akcie ako je športovec roka a kopřivnické dni techniky, ktoré sa uskutočnia v apríli, júlový kopřivnický drtič či septembrový beh rodným krajom Emila Zátopka," uviedol Schlesinger.      

Súčasne Český zväz včelárov, základná organizácia Kopřivnice, podľa neho prejavil záujem o nadviazanie kontaktov so včelármi z Bánoviec nad Bebravou. "Naše partnerské mesto už požiadalo aj o konkrétnu výmenu informácií v oblastiach cestovného ruchu, kultúry, športu, školstva a sociálnej práce. Plánuje preto vyslať sedemčlenný tím, ktorý už onedlho absolvuje so zástupcami nášho mesta prvý jednodňový workshop. Jednou z jeho častí budú aj vzájomné aktivity pre seniorov," avizoval.      

Obe mestá tak dokladujú, že majú záujem o reálnu spoluprácu na medzinárodnej úrovni, skonštatoval Schlesinger.      

Memorandum o spolupráci podpísali zástupcovia samospráv Bánoviec nad Bebravou a Kopřivnice koncom januára. Ich zámerom je nadviazať na predchádzajúce vzťahy, ktoré sa historicky viažu na výrobu nákladných automobilov Tatra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2017
Bratislave s bikesharingom pomôže Slovnaft
Systém zdieľania verejných bicyklov (bikesharing) vybuduje Bratislava v spolupráci so Slovnaftom. Memorandum o spoločnej realizácii bikesharingu podpísal 14. júna primátor hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal s predstaviteľmi spoločnosti SLOVNAFT, a.s.
viac
28.08.2017
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.
viac
13.04.2018
Podpísali memorandum o spolupráci pri príprave stavby planetária
Hlavné mesto, investor Woal a občianske združenie Slovenské planetáriá podpísali memorandum o spolupráci pri príprave stavby planetária na Dvořákovom nábreží v Bratislave. Všetky strany sa zároveň dohodli spolupracovať na jeho prevádzke, ako aj propagovať projekt a činnosť planetária.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %