Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.09.2018 10:00

Banská Bystrica ožila folklórom


Snímky (st)


Nultý alebo prvý ročník - v tom sa viaceré zdroje rozchádzajú, ale v podstate je to jedno. To sa časom utrasie. Vidieť však takmer tritisíc ľudí v kroji na Námestí SNP v Banskej Bystrici, počas významného Radvanského jarmoku, je len ťažko opísateľný zážitok.


Veľkolepým Dňom kroja zavŕšila svoje oslavy jubilejného 70. výročia časopis Slovenka. Spoluorganizátorom bolo Združenie miest a obcí Slovenska. Slová však len ťažko vyjadria to, čo oči videli a dušu povznieslo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: (st)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2018
DEŇ KROJA sa blíži. ZMOS preto zriadil špeciálnu emailovú adresu.
Združenie miest a obcí Slovenska je partnerom jedinečného podujatia, v ktorom sa spája regionálna kultúra so spoločnou históriou. Ide o podujatie „Deň kroja“, ktoré vnímame ako príležitosť prezentovať kultúrne dedičstvo a zvyky z jednotlivých kútov našej krajiny na jednom mieste.
viac
13.10.2018
DEŇ KROJA odvysiela verejnoprávna Dvojka
Záznam z nedávneho podujatia DEŇ KROJA bude vysielaný na DVOJKE a to 14. októbra 2018 o 21.00 hod. K samotnému priebehu podujatia sa dnes vyjadril predseda ZMOS Michal Sýkora osobným listom, ktorý adresoval tým, ktorí zabezpečili účasť na jedinečnej prezentácii krojov, folklóru a tradícií.
viac
06.09.2019
Jedinečný ,,Slovenský deň kroja“ už túto sobotu
Pozvánka pre všetkých, ktorí si ctia tradície, ktorí milujú folklór a ktorí sa chcú stretnúť v Banskej Bystrici, aby si spoločne pripomenuli neoceniteľnú históriu a s ňou späté mnohé kultúrne zvyky a tradície.
viac
02.09.2022
Na Slovenský deň kroja prišlo 650 folkloristov, predstavili kroje i tradície
Už po piaty raz sa vo štvrtok v Banskej Bystrici stretli milovníci a nadšenci tradícií, folklóru a krojov z celého Slovenska na podujatí Slovenský deň kroja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %