Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
05.01.2019 02:05

Beskydsko-Javornícku bežeckú magistrálu začali upravovať, pribudne aj stopa


Ilustračná snímka, zdroj: zilinskyturistickykraj.sk


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) začal v týchto dňoch s úpravou terénu Beskydsko-Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály. Hovorkyňa ŽSK Martina Remencová TASR informovala, že keď sa zlepší počasie, pribudne aj stopa.


Ako prvý upravili úsek Melocík – Kasárne. V piatok (4. 1.) a sobotu pripravujú úsek Melocík - Semeteš. „Už počas trojkráľového víkendu si tak budú môcť bežkári vychutnať výhľady na zasnežené Javorníky. Bohatá snehová nádielka sa postará o pravú zimnú atmosféru,“ uviedla hovorkyňa.       

ŽSK upravuje stopu z Makova - Kasární až na Husárik v Čadci. Slovenská stopa sa na Kasárňach napojí na českú. Vytvára tak prepojenie oboch republík po hrebeni Javorníkov v celkovej dĺžke asi 60 kilometrov.       

Pre milovníkov bežeckého lyžovania sú všetky informácie dostupné na webovej stránke kraja www.zilinskazupa.sk v sekcii Bežkoservis. Informačný servis Beskydsko–Javorníckej magistrály je aj na Facebooku.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Z cyklochodníka vznikla cestička pre bežkárov
Vďaka vhodným poveternostným podmienkam vznikla od 6. januára na cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši stopa pre bežecké lyžovanie.
viac
16.11.2018
Žilinská župa sa pustila do revitalizácie Slanického ostrova
Vedenie Žilinskej župy chce Slanický ostrov skrášliť a upraviť. Prvým krokom je čistenie ostrova. V týchto dňoch sa odstraňujú náletové dreviny v tej časti ostrova, ktorá smeruje do Námestova.
viac
23.01.2021
Beskydsko-Javornícka magistrála je pripravená na bežkovanie
Trať Beskydsko-Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály strojovo upravili a je pripravená nasledujúci víkend. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej je upravená celá trasa magistrály Husárik - Semeteš - Melocík - Kasárne - Stratenec.
viac
06.10.2021
Beskydsko-javornícka lyžiarska bežecká magistrála dostane nový stimul
Žilinský samosprávny kraj a Občianske združenie Husárik uzavreli Memorandum o spolupráci, na základe ktorého bude správa a údržba Beskydsko-javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály (BJLBM) efektívnejšia a dôkladnejšia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %