Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.12.2017 03:59

Bežeckej ligy sa tento rok zúčastnilo 941 ľudí


Bežeckú ligu ukončil beh Mikulášov.


Nesúťažný, zábavný beh 55 Mikulášov v týchto dňoch symbolicky uzavrel bežeckú sezónu vo Zvolene. Bežci v mikulášskom prezlečení prebehli vianočnou dedinou, aby tam rozdali sladkosti a urobili radosť malým, ale aj veľkým.


Mikulášskym behom sa ukončil druhý ročník Zvolenskej bežeckej ligy, ktorá vznikla za účelom spájania a spoločnej propagácie rôznorodých bežeckých podujatí. Na siedmich behoch sa počas roka zúčastnilo 941 bežcov, a to nielen zo Zvolena. Za bežeckou ligou stojí združenie Cyklo Zvolen v spolupráci s mestom Zvolen a ďalšími partnermi.       

„Páči sa mi, že sa bežeckej ligy chytili ľudia, ktorí chceli urobiť niečo pre seba, pre svojich blízkych, pre druhých a odrazu strhli masy ľudí. Ľudia to berú ako zábavu, tešia sa, že sa porozprávajú, stretnú sa, zabehajú si, strávia krásny čas spolu a to je na tom to cenné. Bežecká liga ľudí združuje a za to sa chcem organizátorom poďakovať,“ povedala na vyhlásení výsledkov ligy primátorka Lenka Balkovičová. Na Starej radnici odovzdala najlepším bežcom ocenenia.       

Aby beh neslúžil len samotným bežcom, tohtoročná bežecká liga mala za cieľ potešiť aj ďalších ľudí, konkrétne pacientov a klientov Svetielka nádeje, organizácie, ktorá pomáha onkologickým klientom a ich rodinám.       

Bežci vďaka svojej účasti na bežeckej lige počas roka vyzbierali 470,50 eura, každý svojou registráciou prispel 50 centami. „Sme veľmi radi, že zvolenská bežecká liga nás podporuje, lebo aj vďaka nim sa dozviete, kto sme a čo robíme. Určite sa energia týchto ľudí prenesie aj na detskú onkológiu,“ povedali Ingrid Škropeková a Vanda Prandorfyová zo Svetielka nádeje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Centrum Banskej Štiavnice rozžiari festival Illumination
Historické centrum mesta sa v sobotu (18. 6.) v noci celé rozžiari vďaka multimediálnemu festivalu svetla Illumination - Banská Štiavnica.
viac
02.06.2017
Tvrdošínska dvanástka
Bežeckú sériu Žilinská ŽupaRUN odštartujú pretekom Tvrdošínska dvanástka.
viac
08.09.2017
HAHADU 2017 je tu pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky a behu
Už v sobotu 9. septembra 2017 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2017, v poradí 6. ročníku športového podujatia.
viac
08.12.2017
Handlová bude voňať Vianocami
Vianočný stromček na MsÚ je plný ozdôb, ktoré vyrobili klienti SENIOR CENTRA HANDLOVÁ, n.o., 6. decembra Mikuláš spolu s deťmi rozsvietil stromček na námestí. Atmosféru Vianoc vyčaria v Handlovej jej obyvatelia, primátor mesta, starostovia handlovskej doliny, športovci a nová kniha o Handlovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %