Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.02.2016 10:00

Bežkári môžu využiť ďalších 54 km Beskydsko-Javorníckej-bežeckej magistrály


Bežecké lyžovanie je na severnom Slovensku obľúbeným športom a relaxom. (Ilustračné foto: Pixabay.com)


Milovníci bežeckého lyžovania majú k dispozícii ďalších 54 kilometrov bežeckej trasy. Využívať môžu čerstvo upravenú Beskydsko-Javornícku lyžiarsku bežeckú magistrálu, od Makova - Kasární až na Husarík.


"Ratrak bude stopu upravovať podľa potreby a informácie o tom, ako to na trase vyzerá, nájdu záujemcovia na našej webovej stránke. Z pohodlia domova si tak bežkári môžu jednoducho skontrolovať podmienky a rozhodnúť sa, či na bežky vyrazia, alebo nie," informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Podľa jeho slov nájdu lyžiari na stránke www.zilinskazupa.sk informácie nielen z GPS zariadenia nainštalovaného na ratraku, ale tiež údaje o hĺbke snehu, teplote či prípadných prekážkach na trati. Informácie si môžu vyhľadať aj na Facebooku na stránke Beskydsko–Javornícka lyžiarska bežecká magistrála.

Na trase v osade Bielovci na Semeteši minulý rok umiestnili i webkameru, vďaka čomu sú k dispozícii zábery aktualizované každú hodinu. "Svoje komentáre a fotografie môžu kedykoľvek na web online pridávať i návštevníci magistrály. Žilinský kraj zabezpečí aj túto zimu úpravu trate tak, aby sa slovenská stopa stretla s tou českou na Kasárňach. Bežkársky zážitok si tak môžu športoví nadšenci vychutnať s prepojením oboch republík," dodal Blanár. Tradičný prechod magistrálou, ktorý pomyselne odštartuje bežkársku sezónu, čaká všetkých bežkárov v sobotu 20. februára.

 

 

Autor: (red, tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
25.03.2024
Mestskí policajti v Dubnici nad Váhom preukázali, že sú ľudia na svojom mieste
Dubnickí policajti si pripisujú jeden úspešný zákrok za druhým. Len nedávno sme informovali o dolapení páchateľa, ktorý sa ulakomil na zvislé dopravné značenie, o niekoľko týždňov neskôr dávame do pozornosti odhalenie zlodeja. Ním odcudzené veci sa našli a boli vrátené majiteľke.
viac
22.03.2024
Združenie Samosprávne kraje Slovenska ocenilo vybrané osobnosti Cenou regiónov
Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) po prvý raz udelilo ocenenia za rozvoj samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Cenu regiónov odovzdalo vybraným laureátom vo viacerých kategóriách vo štvrtok (21. 3.) počas slávnostného galavečera v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne.
viac
22.03.2024
SK8 chce od štátu podiely v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú dopravu
Združenie samosprávnych krajov Slovenska (SK8) chce požiadať štát o prevod podielov v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú autobusovú dopravu v jednotlivých krajoch. Po skončení Zhromaždenia SK8 to povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %