Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.06.2019 10:05

BikeTour Horehroním


Ilustračná snímka - plagát BikeTour Horehroním


Na Horehroní opäť vypukne cyklistická horúčka. Počas najbližšieho víkendu si milovníci cyklistiky prídu na svoje. Prvý deň bude spojený s Majstrovstvami Slovenska do vrchu. Druhý deň na sedlá zasadnú cyklisti obľubujúci dlhšie trate a svoje sily si zmerajú na krátkej a dlhšej trati po Horehroní.


Už túto sobotu 15. júna sa všetci milovníci bicyklovania do kopcov stretnú na Majstrovstvách Slovenska do vrchu. Štart pretekov je naplánovaný na 11:00 hodinu z rekreačnej oblasti Tále. Pretekári si svoje sily zmerajú v časovke na trati smerom na Srdiečko pod Chopkom.  

Druhý deň pretekov sa už po tretí krát budú konať preteky - Maratón Tour Route 66, štart aj cieľ pretekov bude priamo na námestí v Brezne. Pretekári si môžu vybrať z dvoch typov tratí. Pre vytrvalejších cyklistov je k dispozícii dlhá trať, ktorá ma 111 km. Pre pretekárov, ktorý sa zameriavajú na kratšie trasy je k dispozícii 60 km trať. Nedeľa je už tradične spojená aj s obľúbeným detským pretekom Kindertour. Pre malých pretekárov bude pripravená detská trať v mestskom parku priamo na námestí.

Počas celého víkendu je pre všetkých účastníkov pripravený aj bohatý kultúrny a športový sprievodný program.  Pre všetky deti bude pripravená zábavno-adrenalínová cyklistická trať, rozcvička v rytme Zumby a kopec zábavy s nafukovacími hradmi. Vyvrcholením celého víkendu bude slávnostné odovzdávanie putovného Horehronského pohára, medailí a cien pre najlepších pretekárov.

„Horehronie je známe svojimi jedinečnými cyklotrasami, preto sme nesmierne radi že už po tretí krát sa v regióne organizuje takéto športové podujatie zamerané na cyklistiku. Pre všetkých je pripravený aj bohatý sprievodný program. Na svoje si prídu nielen cyklisti ale aj rodiny s deťmi počas detského preteku kindertour či na zábavnej cyklistickej dráhe. Aj takýmto podujatím chceme viesť nielen obyvateľov z regiónu ale taktiež turistov, ktorí do regiónu prichádzajú zdravému životnému štýlu a pohybu na čerstvom vzduchu.“ povedala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2019
Malí Brezňania v mestských škôlkach sa bezplatne učia angličtinu
Vo všetkých materských školách (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Brezno sa deti učia základy anglického jazyka pre ne typickou hravou formou, či už si umývajú ruky, jedia alebo sa vonku zabávajú.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
15.09.2021
Mesto otvorilo prvé dve špeciálne triedy na MŠ a ZŠ pre deti s autizmom
Historicky prvé špeciálne triedy materskej školy (MŠ) a základnej školy (ZŠ) určené pre deti so zdravotným znevýhodnením otvorili v týchto dňoch na sídlisku Mazorníkovo v meste Brezno.
viac
15.04.2023
Cena za parkovanie v Brezne bude rovnaká jedno euro, cez víkendy sa neplatí
Parkovanie na vyhradených miestach v Brezne bude bezplatné nielen počas nedele a sviatkov, ale už aj v sobotu. Mestské zastupiteľstvo schválilo zmeny súvisiace s parkovaním, ktoré začnú platiť od 1. mája. Mesto o tom informovalo v piatok na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %