Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
18.01.2018 12:00

Bojnický zámok vlani navštívilo takmer 200 000 ľudí


Bojnický zámok.


Klasické prehliadky, tematické, ale i výstavy boli súčasťou vlaňajšej ponuky Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice. Minulý rok ho navštívilo dovedna 196 174 ľudí. Informovala o tom jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.


Popri klasických denných i nočných prehliadkach mala vlani verejnosť na zámku v Bojniciach možnosť vzhliadnuť i tradičné inscenované podujatia. Tematické prehliadky počas Valentína na zámku, Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, Rozprávkového zámku, Bojnického svetlonosa na zámku či Svätého Mikuláša a Vianoc na zámku absolvovalo dovedna 49 949 ľudí. Múzeum minulý rok zrealizovalo pre svojich návštevníkov i sedem výstavných projektov.       

Rôznorodý program pripravilo SNM- Múzeum Bojnice aj tento rok. „Zamilovaným budú vo februári patriť špeciálne nočné prehliadky. V júni si zase pripomenieme 110. výročie úmrtia posledného šľachtického majiteľa Bojnického zámku, grófa Jána Františka Pálffyho. Medzinárodný festival duchov a strašidiel zase vstúpi koncom apríla do svojho jubilejného 25. ročníka, počas ktorého návštevníkom priblížime príbeh Vládcu času,” načrtla Gordíková.       

Detským smiechom a rozprávkovými príbehmi sa komnaty zámku podľa nej naplnia v júni, a to na Medzinárodný deň detí, ako aj počas Rozprávkového zámku, jeseň zase prinesie nočné prehliadky v rámci akcie Bojnický svetlonos na zámku. „Celoročný program uzatvorí v decembri tradičné podujatie Vianoce na zámku, ktoré prinesie slávnostnú atmosféru a voňavú výzdobu," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
Divadelný marec v Žilinskom kraji
Okrem širokého spektra výstav, prednášok, besied, tvorivých dielní či súťaží a iných podujatí si kultúrne inštitúcie v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravili v marci program aj pre divadelných nadšencov.
viac
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
24.04.2017
Na Bojnickom zámku upália bosorku
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice tento rok počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel predstaví tajomný príbeh Vladislava Opoľského. Medzinárodný festival duchov a strašidiel prinesie každoročnú dávku tajomna a strachu v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2017 a 3. 5. – 6. 5. 2017.
viac
04.01.2018
Návštevnosť Kežmarského hradu vlani opäť stúpla
Návštevnosť Kežmarského hradu vlani opäť stúpla, zavítalo doň viac ako 46 000 turistov, čo je nárast o viac ako 11 percent oproti roku 2016. Informovala o tom riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintuľová s tým, že stúpajúcu tendenciu má návštevnosť hradu už od roku 2013.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %