Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.10.2019 08:55

Bratislava hľadá koordinátora i brigádnikov na vianočné trhy


Ilustračná snímka, zdroj: Visit Bratislava


Mesto Bratislava hľadá na svoje tohtoročné vianočné trhy brigádnikov i koordinátora manažmentu odpadu. Vyhlásilo preto výberové konanie. Zverejnené je na úradnej tabuli mesta.


Koordinátor manažmentu odpadu bude mať zodpovednosť za čistotu a poriadok na vianočných trhoch. Úzko bude spolupracovať s upratovacím tímom. Na starosti má mať organizovanie brigádnikov na triediacich staniciach, kontrolovanie správneho triedenia na triediacich staniciach, ako aj celkovo na vianočných trhoch. Taktiež má kontrolovať dodržovanie podmienok zo strany predajcov, ako triedia odpad a používajú kompostovateľný riad. Vyhodnocovať má tiež podmienky a navrhovať opatrenia na zlepšenie.       

Mesto vyžaduje, aby kandidát na túto pozíciu mal ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie. Má mať zodpovedný prístup k práci, vzťah k ekológii a životnému prostrediu, schopnosť manažovať tím ľudí a pracovať pod stresom. Samospráva vyžaduje aj komunikatívnosť.

Mesto hľadá na vianočné trhy aj brigádnikov, ktorí budú usmerňovať návštevníkov v triedení odpadu na triediacej stanici. Taktiež budú dotrieďovať odpad na mieste v rámci recyklačnej stanice, zodpovedať budú za správne vytriedený odpad v rámci triediacej stanice. Komunikovať majú s návštevníkmi a vysvetľovať im aj princípy triedenia odpadu. Samospráva žiada od uchádzačov ukončené stredoškolské vzdelanie, bezúhonnosť, komunikatívnosť, zodpovedný prístup k práci, vzťah k ekológii. Vítaná je aj znalosť anglického či nemeckého jazyka.       

Bratislavské vianočné trhy sa tento rok budú konať v termíne od 22. novembra do 22. decembra. Vedenie mesta sľubuje nový koncept trhov, ktorý bude zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné, ale i vizuálne atraktívne gastronomické podujatie so sprievodným kultúrnym programom. V novom prevedení bude aj usporiadanie stánkov a absolútnou novinkou má byť "zero waste", čiže snaha predchádzať vzniku odpadu a tiež znižovať množstvo komunálneho odpadu. Používať sa majú výlučne vratné poháre a kompostovateľné riady.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2021
Mesto i Staré Mesto plánujú vianočné trhy, prispôsobené budú pandémii
Mesto Bratislava i bratislavská mestská časť Staré Mesto plánujú tento rok organizovať vianočné trhy. Tie mestské by sa mali konať od 26. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí a ich režim sa prispôsobí v tom čase aktuálnej pandemickej situácii.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
14.12.2023
Župné vianočné trhy budú aj tento rok. Svoje brány otvoria 19. decembra
Námestie pred Národným futbalovým štadiónom ožije vianočnou atmosférou. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť organizuje Župné vianočné trhy, na ktorých okrem tradičných stánkov s jedlom a rôznymi výrobkami, nebude chýbať ani bohatý kultúrny program.
viac
14.12.2023
Ľudí bez domova bude možné podporiť na vianočných trhoch v Bratislave
Občianske združenie (OZ) Proti prúdu otvorí na vianočných trhoch na Hlavnom námestí v Bratislave dobročinný stánok, kde bude možné podporiť ľudí bez domova. Stánok bude otvorený od 14. do 19. decembra a bude v ňom možné stretnúť aj známe osobnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %