Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.05.2019 01:05

Bratislava očakáva počas mája o desiatky tisíc návštevníkov viac ako zvyčajne


MS 2019, maskot - You Tube


Dôvodom sú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa v meste začínajú v piatok 10. mája. Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB) na to reaguje novými "hokejovými" mapami mesta, fotopointami, množstvom informačných bodov a aj interaktívnym stánkom vo fanzóne.


Zámerom hlavného mesta je podľa BTB využiť pozitívne vnímanie hokejových majstrovstiev a propagovať nielen samotný šampionát, ale aj Bratislavu ako turistickú destináciu. "Hokejový šampionát je jedinečná príležitosť, keď sa Bratislava globálne dostane nielen do pozornosti fanúšikov športu, ale aj širokej verejnosti," povedala predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová. Od februára je spustená na sociálnych sieťach v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku a Česku kampaň, kde v krátkych videopozvánkach rodáci z krajín, zúčastňujúcich sa na šampionáte, pozývajú v ich rodnom jazyku nielen na hokej, ale aj na návštevu Bratislavy. V priebehu šampionátu budú počas živého vysielania v televízii v Rakúsku a Nemecku aj reklamné spoty o Bratislave.       

"Naším cieľom je zároveň, aby celé mesto žilo hokejom a aj ľudia, ktorí nie sú fanúšikovia hokeja, vedeli o šampionáte. Preto sme v spolupráci s mestom určili desať miest, kde umiestnime zaujímavé fotopointy s tematikou Bratislavy ako hosťujúceho mesta hokejových majstrovstiev," uviedla Melicharová. BTB vytvorila pre návštevníkov špeciálne anglicko-nemecké mapy s vyznačením fanzóny a Zimného štadióna Ondreja Nepelu, liniek MHD, záchytných parkovísk, atraktivít a iných dôležitých informácií.       

Pripravené sú tiež infopointy na hlavnej železničnej a autobusovej stanici, na Železničnej stanici v Petržalke, na bratislavskom letisku, v osobnom lodnom prístave či v pontónovom prístave. Taktiež v centre mesta na Klobučníckej ulici a na Hviezdoslavovom námestí. Špeciálnym infopointom bude interaktívny stánok vo fanzóne pri Istropolise na Trnavskom mýte. Prezentačné videá môžu návštevníci vidieť aj priamo na štadióne. Organizácia BTB vytvorila aj hokejovú sekciu na webe visitbratislava.com.       

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú na Slovensku v Bratislave a Košiciach od 10. do 26. mája.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Mesto a hokejový zväz sa dohodli na koordinácii aktivít
Primátor Bratislavy a šéf SZĽH vyjadrili vôľu spolupracovať na majstrovstvách sveta v hokeji 2019.
viac
28.05.2019
Matúša Sukeľa a jeho výkon na MS v ľadovom hokeji ocenil primátor Ján Blcháč
Cenu primátora si hokejový útočník Matúš Sukeľ odniesol z primátorskej kancelárie za vynikajúcu reprezentáciu mesta po absolvovaní tohtoročného seniorského svetového šampionátu, ktorý bol Sukeľovou premiérou.
viac
16.05.2020
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu. Predbežne boli na toto obdobie všetky hudobné a športové podujatia zrušené či termíny posunuté na neurčito, ale niektoré z nich sa realizovať budú.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %