Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.04.2018 10:35

Bratislava ponúka sprejerom voľné plochy na maľbu legálnych grafitov


Ilustračná snímka


Hlavné mesto s cieľom skultúrnenia a skrášlenia niektorých verejných priestorov vypisuje výzvu na voľné plochy na prenájom pre grafity maľby. Ide o pilotný projekt a záujemcovia prostredníctvom dotazníka môžu získať svoju plochu na maľbu bezodplatne.


Stačí, keď vyplnia dotazník, ktorý bude počas dvoch týždňov na webovej stránke hlavného mesta.

 „Naším cieľom je skultúrniť a skvalitniť verejné priestory v meste. Týka sa to hlavne mostových pilierov, ktoré sa častokrát stávajú terčom sprejerov. Grafitové maľby sú však aj umenie a preto sme sa rozhodli dať umelcom priestor, aby sa mohli realizovať legálne a aj takýmto spôsobom skrášliť naše mesto,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 Dotazník je zverejnený na webovej stránke hlavného mesta (priamy odkaz: http://www.bratislava.sk/vismo/formulare2.asp?id_f=1316) a záujemcovia ho môžu vypĺňať do 17.4.2018. Na základe nich budú vybraní úspešní uchádzači, s ktorými hlavné mesto uzavrie zmluvu o výpožičke na dané plochy po dobu jedného roku.

Medzi vybranými plochami sú zväčša mostové piliere, ktoré sa nachádzajú na území Bratislavy a sú v správe samosprávy. Hlavné mesto poskytne vybraným uchádzačom dané objekty, ktoré môžu okrášliť podľa vlastného uváženia, avšak v súlade so zmluvnými podmienkami. Medzi nimi je napríklad maľba bez hanlivého, vulgárneho, pohoršujúceho či spoločensky, nábožensky alebo politicky neprístupného motívu. Každý záujemca si môže vybrať len jednu plochu.

Zoznam plôch (hypertextové prepojenie):

Most – 090A – Most na Rondeli D1 Prístavný most

Most – 059 Romanova ulica

Most – 166.1 Panónska cesta – Janíkov dvor – pravá strana

Most - 166.2 Panónska cesta – Janíkov dvor – ľavá strana

Most - 007 Slovnaftská ulica - Malý Dunaj

Most 63 – 006P Popradská ulica - Malý Dunaj – pravá strana

Most 63 – 006L Popradská ulica – Malý Dunaj – ľavá strana

Podchod – 921 – J1 Rusovská ulica

 *na otvorenie linku stlačte CTRL a kliknite na daný názov (zobrazenie mapy)

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu
Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.
viac
25.02.2019
Mesto prenajalo plochy pre legálne grafiti
Bratislava prenajala na rok voľné plochy na legálne grafiti. Vo februári o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo. Ide o pilotný projekt, ktorého cieľom je znížiť rozsah nelegálnych grafiti plôch v hlavnom meste, vytvoriť systém využívania plôch na grafiti a zlepšiť komunikáciu a spoluprácu s grafiti k
viac
04.05.2020
Nové Mesto začína vyznačovať pilotnú parkovaciu rezidentskú zónu
Bratislavské Nové Mesto začína tento týždeň s prácami v súvislosti s vodorovným dopravným značením pre potreby pilotného projektu rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
01.12.2022
Mestská nájomná agentúra má zvýšiť dostupnosť nájomného bývania
Hlavné mesto spustí novú službu vo forme Mestskej nájomnej agentúry (MNA). Jej cieľom je zlepšiť dostupnosť bývania pre ľudí, ktorí sú v rámci štandardného trhu s bývaním z rôznych dôvodov znevýhodnení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %