Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.08.2016 05:39

Bratislavčania čoraz viac obľubujú cyklistiku


Ilustračná snímka.


Podľa cyklosčítačov Bratislava zaznamenala vysoké množstvo cyklistov hlavne počas letných mesiacov.


 „Od začiatku roka evidujeme nárast návštevnosti Bratislavy o vyše 20 %. K týmto pozitívnym číslam pridávame aj naše údaje z osadených cyklosčítačov, ktoré ukázali v jednotlivých mesiacoch nárast aj o vyše 47 % v počte prejazdov cyklistov. Tieto rekordné čísla sú pre nás signálom, že dôležitosť cyklonávštevníkov neustále narastá, a preto BTB dlhodobo spolupracuje s BikePoint, ktorý ponúka okrem informácii o Bratislave aj doplnkové služby v podobe opravy či požičovne bicyklov.“ hovorí predsedníčka predstavenstva BTB,  A. Melicharová. BTB vlastní cyklosčítače na hraničnom prechode Berg a pri moste SNP, ktoré sú strategicky rozmiestnené na dvoch dôležitých medzinárodných cyklotrasách, a to Eurovelo 6 nazývaná tiež Riečna cesta a Eurovelo 13 alebo tiež Cesta železnej opony. Na podporu cykloturizmu v meste BTB vytvorilo aplikáciu Cyklotrasy Bratislava, ktorá bezplatne a bez potreby pripojenia na internet poskytuje informácie cyklotrasách v okolí mesta. Novinkou tejto letnej sezóny je niekoľko nových propagačno-informačných materiálov, medzi ktorými je aj brožúra Šport & relax poskytujúca informácie o všetkých športových príležitostiach v Bratislave.

Cyklosčítač Berg

Cyklosčítač Berg je v prevádzke od 20. 11. 2014 a vzhľadom na jeho hraničnú polohu zaznamenáva prejazd cyklistov v oboch smeroch – v smere na Slovensko a v smere do Rakúska. Zachytáva tak informáciu o prejazde slovenských návštevníkov Rakúska, ako aj prejazdy rakúskych návštevníkov na Slovensko.

Cyklosčítač Viedenská cesta

Cyklosčítač na Viedenskej ceste je v prevádzke od 22. 11. 2014 a vzhľadom na polohu zaznamenáva prejazd cyklistov neďaleko centra Bratislavy v smere k Starému a v smere k Novému mostu.

Autor: (sko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
10.10.2016
Počet cyklistov neustále rastie, vyplýva to i z údajov cyklosčítačov
Bratislava sa naďalej stáva čoraz atraktívnejšou nielen pre turistov, ale aj pre cyklistov. Tých v hlavnom meste pribúda predovšetkým v letných mesiacoch, prekvapujúcim však bol aj tohtoročný september.
viac
01.08.2020
V Starom Meste namontovali žlté spomaľovače priateľské pre cyklistov
Hlboká cesta je vstupnou bránou do bratislavského Horského parku, presnejšie do novovzniknutého Korza Horský park. Autá sa tam nedostanú, vďaka tomu ju hojne využívajú chodci aj cyklisti.
viac
26.04.2021
V Bratislave pribudli cyklosčítače, mesto plánuje nainštalovať ďalšie
V Bratislave pribudli cyklosčítače, ktoré ešte na jeseň minulého roka nainštalovalo mesto na nábreží na strane Starého Mesta a na Starom moste. Do leta plánujú umiestniť ďalšie aj na cyklotrase Dolnozemská a Devínska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %